Unde a trimis-o Traian Băsescu pe EBA după condamnarea la închisoare a surorii sale. Fiica cea mică s-a executat imediat. EXCLUSIV FOTO

Stan Filon 05.03.2021, 11:06

A fost nevoie de multe medicamente în familia fostului președinte Traian Băsescu, imediat după ce fiica sa cea mare a fost condamnată la cinci ani de închisoare, în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2009. Ioana Băsescu a fost găsită vinovată pentru instigare la delapidare şi instigare la spălare de bani.

S-a aflat unde a trimis-o Traian Băsescu pe EBA, după condamnarea la închisoare a surorii sale

Sentința a căzut ca un trăsnet peste familia Băsescu. Ioana Băsescu se aștepta să fie achitată în acest dosar, însă magistrații au considerat-o vinovată. La penultimul termen din proces, care a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, procurorul DNA a cerut pentru Elena Udrea o pedeapsă de până la 12 ani, pentru Ioana Băsescu până la 15 ani de zile!

Ei bine, după ce magistrații au dat sentința, a fost nevoie de medicamente multe în familia lui traian Băsescu. Cea care a fost trimisă să cumpere pastilele a fost Elena Băsescu, mezina familiei. Aceasta s-a conformat și a plecat imediat la cea mai apropiată farmacie.

Unde a trimis-o Traian Basescu pe EBA dupa condamnarea la inchisoare a surorii sale
Unde a trimis-o Traian Basescu pe EBA dupa condamnarea la inchisoare a surorii sale

Elena Udrea, condamnată și ea la 8 ani de închisoare

Elena Băsescu a fost surprinsă de paparazzy Impact.ro la o farmacie din zona de nord a Bucurestiului. EBA a purtat masca de protecție regulamentar iar după ce a cumpărat tot ce a avut nevoie de la farmacie, a mers imediat la vila unde locuiește tatăl ei.

În același dosar în care a fost condamnată Ioana Băsescu, Elena Udrea a primit cea mai mare pedeapsă. Nu mai puțin de 8 ani de închisoare a dictat magistratul de la Curtea de Apel București.

”Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare luare de mita. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru instigare la luare de mita (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spalare de bani. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamna pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia fapta). Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă). Confiscă circa un milion de lei”, au spus magistrații.

În ultimul cuvânt în fața instanței, Udrea a declarat că este nedreaptă și ciudată aprecierea procurorului DNA. ”Sunt nevinovată și am încercat să dovesc că acuzațiile sunt nedrepte și neprobate. Am fost prima și singura de după Ceaușescu care a investit în turismul romanesc”, a mai susținut aceasta.Sentința dată de Curtea de Apel nu este definitivă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...