Traian Băsescu, reacție cruntă la aflarea veştii că fiica sa a fost condamnată. Fostul preşedinte ar fi intrat în depresie

Iancu Andreea 04.03.2021, 16:16
Traian Băsescu, reacție cruntă la aflarea veştii că fiica sa a fost condamnată. Fostul preşedinte ar fi intrat în depresie

Magistrații Curții de Apel București se pronunțau în urmă cu două zile cu privire la dosarul din care fac parte Elena Udrea și Ioana Băsescu, una dintre fiicele fostului șef al statului, în legătură cu finanțarea campaniei electorale din 2009. După aflarea veștii că fiica sa a fost condamnată, Traian Băsescu a avut o reacție cruntă. Fostul președinte nu a primit prea bine această decizie și pare să fi intrat în depresie, conform surselor apropiaților săi.

Ce reacție a avut Traian Băsescu la aflarea veștii că fiica sa a fost condamnată

Se anunță o perioadă dificilă în familia Băsescu, după ce fiica cea mare a fostului președinte, Ioana Băsescu, a primit o condamnare de 5 ani de închisoare, ca urmare a faptelor de corupție de care se face vinovată. Chiar dacă decizia nu este una definitivă, aceasta putând fi atacată în instanță, nimeni nu contestă ce este în sufletul politicianului. Procurorii care au anchetat dosarul au solicitat pedepse maxime pentru toți cei implicați în finanțarea campaniei electorale din 2009, vinovații fiind acuzați de spălare de bani și instigare la luare de mită. Astfel, situația în care Ioana Băsescu, dar și Elena Udrea, fostul ministru al Turismului și Dezvoltării, se regăsesc este una dificilă.

Iar gravitatea situației este dată de faptul că Traian Băsescu a avut o reacție cruntă la aflarea veștii că fiica sa cea mare a fost condamnată. Potrivit unor surse politice, fostul președinte ar fi început să plângă. Totodată, politicianul ar fi ajuns într-o depresie cumplită, ținându-se departe de orice formă de comunicare cu alte persoane. De asemenea, Băsescu nu a reacționat public în niciun fel după aflarea deciziei judecătoarei. Pe de altă parte, aceeași sursă menționează că fostul lider al PMP nu poate fi inculpat și nici condamnat, beneficiând de o imunitate specială, datorită NATO. Acesta este motivul pentru care se presupune că unii adversari politici încearcă să îl lovească prin intermediul familiei.

Ioana și Traian Băsescu
Ioana și Traian Băsescu

Cum a reacționat Ioana Băsescu la aflarea veștii că ar putea ajunge în închisoare

Vestea că ar urma să petreacă cinci ani în pușcărie a făcut-o pe fiica cea mare a lui Traian Băsescu să reacționeze. Surprinderea a fost cu atât mai mare cu cât Ioana Băsescu se aștepta ca data de 2 martie să îi aducă o sentință favorabilă, reprezentând o achitare în acest caz. Aceasta nu s-a mai putut opri din plâns, refuzând să vorbească cu oricine altcineva în afară de sora sa, Elena.

Este în stare de șoc, nu-i vine să creadă. Era convinsă 100% că va fi achitată. Nici nu i-a trecut prin cap că va primi condamnare cu executare și mai ales cinci ani. Era convinsă că tot acest calvar se termină astăzi. De fapt, de abia a început. Numai sora ei ( n.r: Elena, mezina familiei Băsescu) a vorbit cu Ioana, atât. Acum a plecat împreună cu soțul ei (n.r: avocatul Radu Pricop) să se întâlnească mai întâi cu avocații, apoi cu tatăl său, a declarat un apropiat al familiei pentru impact.ro.

Printre condamnați se numără și alte nume importante precum Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea și Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal. Aceștia au primit câte 6, respectiv 4 ani de închisoare. Pe de altă parte, singurul care a scăpat de acuzații este fostul jurnalist Dan Andronic, care a fost achitat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...