Un sondaj realizat de un institut controlat de Kremlin, îl creditează pe Putin cu 77,2% opinii favorabile

Mihnea Tălău 18.03.2022, 18:09
Un sondaj realizat de un institut controlat de Kremlin, îl creditează pe Putin cu 77,2% opinii favorabile

Potrivit un ulttim sondaj, realizat de Institutul VTsIOM în perioada 7-13 martie, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, este creditat cu 77,2% opinii favorabile. Președintele rus se află în creștere cu 2,6%, întrucât cu o săptămână în urmă 74,6% dintre persoanele intervievate au declarat că au încredere în el.

Popularitatea lui Putin este în creștere în Rusia

Trebuie spus că Institutul VTsIOM de sondare a opiniei publice este deţinut de către stat. Conform rezultatelor sondajului se observă că popularitatea lui Vladimir Putin este în creștere pe fondul invaziei armatei ruse în Ucrainei. Sângerosul război a intrat în cea de-a 23 zi.

Putin a orchestrat, vineri, un grandios spectacol. El s-a adresat în public poporului rus, la opt ani după ce trupele rusești au cucerit Crimeea, regiunea sudică a Ucrainei. Evenimentul a fosst sărbătorit prin fluturarea de steaguri pe stadionul Luzhniki din Moscova și prin lecții speciale în școli. Profesorii au ținut lecții pentru a marca „primăvara Crimeei”.

Oficialii au declarat că peste 200.000 de persoane s-au adunat pe stadion, deși cifrele nu au putut fi verificate. Capacitatea oficială a stadionului este de 81.000 de locuri, dar au existat, de asemenea, mulțimi mari în afara acestuia.

Armata rusă și-a folosit bazele din Crimeea pentru a cuceri orașe și localități de pe coasta de sud a Ucrainei.

Pierderile Rusiei de la inceputul razboiului, dezvaluite de Ucraina.

Discursul lui Putin, întrerupt brusc

A existat și un incident neprevăzut. Discursul lui Putin a fost întrerupt brusc în ceea ce a fot numită ulterior „eroare tehnică”

„Știm ce avem de făcut în continuare… vom duce cu siguranță la îndeplinire toate planurile pe care le-am făcut”. s-a adresat Putin mulțimii, potrivit BBC.

Numai că discursul său la televiziunea de stat a fost întrerupt brusc de cântărețul Oleg Gazmanov care intona cuvintele „Înainte, Rusia”. Kremlinul a numit ulterior incidentul drept „o eroare tehnică”.

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 23 zi. Rusia își continuă ofensiva în teritorii ucrainene și a bombardat orașele mari.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...