Discursul lui Vladimir Putin, întrerupt de televiunea de stat. Explicația Kremlinului

Beatrice Dumitru 18.03.2022, 16:55
Discursul lui Vladimir Putin, întrerupt de televiunea de stat. Explicația Kremlinului

Vladimir Putin a organizat un concert grandios la Moscova pentru susținerea armatei ruse în Ucraina și pentru a marca anexarea peninsulei Crimeea în anul 2014. Liderul de la Kremlin a vorbit în fața a 200.000 de oameni care fluturau steaguri rusești, însă discursul său a fost tăiat de televizunea care a transmis evenimentul. Iată cum a explicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului incidentul.

Discursul lui Vladimir Putin a fost întrerupt la tv

Vladimir Putin a fost prezent pe stadionul Luzhniki din Moscova, cel mai mare din Moscova, pentru a marca cea de-a opta aniversare de la anexarea Crimeei. Acesta a salutat ceea ce Rusia numește operațiunea militară specială în Ucraina.

În plin discurs al liderului de la Kremlin, televiziunea de stat a trecut la difuzarea unui clip cu muzică patriotică. Vladimir Putin a fost tăiat la jumătatea propoziției în timp ce spunea: „S-a întâmplat că începutul operațiunii a coincis întâmplător cu ziua de naștere a unuia dintre militarii noștri remarcabili...”, relatează The Telegraph.


Explicația Kremlinului

Televiziunea rusă este controlată strict de stat și astfel de întreruperi sunt extrem de neobișnuite. Se pare că ar fi fost vorba despre un atac cibernetic, în timp ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că  incidentul a fost cauzat de o defectiune tehnică a serverului, conform Interfax.

Scena pe care a vorbit Vladimir Putin a fost împodobită cu sloganuri „Pentru o lume fără nazism” și „Pentru președintele nostru”, folosind litera „Z”, marcată pe tancurile ruse folosite în războiul din Ucraina.

Oameni au stat la coadă pentru a intra la mitingului pro-Kremlin, însă mulți au declarat că lucrează în sectorul public și că au fost obligați să participe. Un bărbat care lucrează la metroul din Moscova a afirmat că el și alți angajați au fost forțați să vină la concert, informează BBC. Și studenții au fost obligați să ia parte la eveniment și li s-a promis câte o zi de vacanță.

Presa rusă a scris că aproape 100 de mii de oameni au fost prezenți pe stadion, iar aproximativ 130 de mii în afara arenei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...