Un român din Austria a tâlhărit doi bătrâni de 10.000 de euro și a primit 5 ani de închisoare. A lucrat împreună cu îngrijitoarea familiei

Ioana Bucur 03.10.2022, 18:00
Un român din Austria a tâlhărit doi bătrâni de 10.000 de euro și a primit 5 ani de închisoare. A lucrat împreună cu îngrijitoarea familiei

Un conațional a ajuns în atenția oamenilor legii din străinătate. Un român din Austria a tâlhărit doi bătrâni de 10.000 de euro și a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru fapta sa. Tânărul, în vârstă de 22 de ani, a lucrat împreună cu îngrijitoarea familiei pentru a-și duce la capăt planul. Una dintre victime a fost legată, bătută și amenințată cu un cuțit.

Un român, condamnat la cinci ani de închisoare după ce a tâlhărit doi bătrâni în Austria

După aproape doi ani de la comiterea faptei, un român în vârstă de 22 de ani a fost condamnat la cinci ani de închisoare de o instanță din Austria.

În 2020, tânărul a făcut parte dintr-o bandă care a intrat, în toiul nopții, într-o casă din Mölltal în care locuiau un bărbat în vârstă de 64 de ani și mama sa, o femeie de 92 de ani care nu se mai putea îngriji singură.

Cei patru hoți români l-au legat pe bărbat, l-au bătut și l-au amenințat cu un cuțit. Au reușit apoi să se facă nevăzuți, furând bani, ceasuri, bijuterii și o colecție de monede – o pradă de în jur de 10.000 de euro.

La scurt timp după atac, în vizorul oamenilor legii a intrat îngrijitoarea bătrânei. În timpul cercetărilor, aceasta și-a recunoscut implicarea, ea punând totul la cale cu liderul grupului. Îngrijitoarea a făcut un inventar al obiectelor de valoare din locuință, i-a anunțat pe hoți când proprietarii au adormit și le-a și deschis o ușă pentru a-i ajuta să intre.

În încercarea de a-și masca orice implicare, românii au legat-o și pe ea și chiar au rănit-o ușor cu un cuțit. Femeia a primit o condamnare de patru ani în spatele gratiilor.

Un român din Austria a tâlhărit doi bătrâni de 10.000 de euro și a primit 5 ani de închisoare. A lucrat împreună cu îngrijitoarea familiei

„Este vorba despre o intervenție brutală în viața victimei”

Luni, în fața unui juriu prezidat de judecătorul Michael Schofnegger, românul în vârstă de 22 de ani și-a recunoscut vina, în contextul numeroaselor dovezi strânse împotriva sa – amprentele lui și fragmente din ADN-ul său au fost prelevate de la locul faptei. În plus, el a fost identificat și de unul dintre ceilalți tâlhari.

Românul a susținut că nu știa ce urma să se întâmple și că a aflat de planul celor trei abia în mașină, pe drum spre Austria. Inițial, el plănuia doar să conducă din România până în Franța. Acuzatul a explicat că s-a simțit presat de ceilalți trei agresori.

Versiunea lui a fost demontată de procurorul Karin Schweiger, aceasta punctând că era vorba despre un plan bine pus la punct înainte de plecare și că infracțiunea comisă de ei a fost una gravă.

„Patru bărbați cu cuțite intră în locuință în mijlocul nopții, ești legat și bătut și nu știi cum se va termina – nu este vorba de un simplu furt, ci de o intervenție brutală în viața victimei”, a spus procurorul, adăugând că victima este și acum traumatizată.

Sentința nu este definitivă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...