Doi români, furturi și înșelăciuni de 160.000 de euro în Austria. Cum îi păcăleau pe cei cu care veneau în contact

Anca Manolica 28.09.2022, 23:25
Doi români, furturi și înșelăciuni de 160.000 de euro în Austria. Cum îi păcăleau pe cei cu care veneau în contact

Doi români au fost arestați în Austria, fiind acuzați de mai multe furturi și înșelăciuni. Conform autorităților, paguba provocată s-ar ridica la peste 160.000 de euro. Iată ce le-a putut trece prin minte acestora și cum ajungeau să își păcălească victimele.

Doi români, arestați în Austria

Doi români, în vârstă de 24, respectiv 20 de ani, au fost prinși de polițiștii austrieci, după ce au comis o serie de infracțiuni în această țară. Aceștia sunt acuzați de furturi și înșelăciuni de peste 160.000 de euro. Conform Vienna Online, unul dintre cei doi infractori ar fi oferit spre vânzare pe internet îmbrăcăminte sport, jucării și aparate electrice, însă nu a ajuns să le livreze niciodată.

În plus, acesta și un alt complice ar fi furat mai multe biciclete electrice. Potrivit autorităților, în acest caz sunt vizate 31 de infracțiuni cu un prejudiciu de aproximativ 83.000 de euro.

Românul este suspectat de înșelăciune în formă agravată și comercială

În urma investigațiilor realizate de Inspectoratul de Poliție din Krems, tânărul în vârstă de 24 de ani este suspectat de înșelăciune în formă agravată și comercială. Acesta ar fi comis 15 infracțiuni în luna aprilie, atunci când, împreună cu prietenul său, ar fi furat, de asemenea, 11 biciclete electrice. Paguba se ridică la aproximativ 31.000 de euro.

Doi români, arestați în Austria
Doi români, arestați în Austria

De asemenea, suspecții sunt acuzați că, în luna iunie, au împrumutat biciclete electrice foarte scumpe pentru a le testa, din opt magazine din Krems, Klosterneuburg (districtul Tulln), Horn, Hollabrunn și Traiskirchen (districtul Baden). Aceștia au folosit aceeași metodă: le luau spre testare, dar nu le mai returnau. Potrivit autorităților, prejudiciul în acest caz este estimat la aproape 50.000 de euro.

Aduși în fața judecătorilor, cei doi români au recunoscut o parte dintre fapte. Pe 11 septembrie, aceștia au fost duși la închisoarea din Viena-Josefstadt.

În urmă cu un an, polițiștii din Kems au găsit în casa a doi români zeci de biciclete scumpe furate

Autoritățile au organizat atunci o descindere în forță și au pătruns în imobilul situat pe Obere Landstrasse, Anchetatorii au dat peste mai multe biciclete într-un compartiment separat, în timp ce altele erau deja demontate și pregătite pentru a fi trimise în România.

Două persoane care se aflau în casă la acel moment au fost arestate. Un român de 25 de ani, care era oficial chiriaș acolo, a mărturisit furturile de biciclete. Prietenul său de 37 de ani, însă, neagă că ar avea de-a face cu asta. Mai mult, el a încercat și să fugă, strecurându-se prin coșul de fum din casă și urcând la etaj. A fost prins, în cele din urmă, și arestat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...