Un român a strâns o avere din furt de pe carduri în SUA și a investit banii în mașini de lux. Cum arată ”flotila” confiscată de Poliție

Ioana Bucur 06.05.2021, 21:06

Într-un singur an, un român a strâns o avere din furt de pe carduri în SUA. Bărbatul a investit banii furați în mașini de lux, ce ar stârni invidia oricărui pasionat de automobile. Cum arată „flotila” confiscată de Poliție.

Un român a strâns o avere din furt de pe carduri în SUA și a investit banii în mașini de lux

Românii dovedesc, din nou, că sunt printre cei mai pricepuți hoți de pe carduri din întreaga lume. Într-un singur an, un bărbat a reușit să strângă o avere fabuloasă, furând direct din conturile americanilor ce i-au căzut victime într-una dintre cele mai cunoscute zone turistice din Statele Unite ale Americii. Românul nu lucra singur, ci făcea parte dintr-o grupare specializată în skimming și care acționa în Miami Beach. În doar 12 luni, au furat milioane de dolari de la cei care foloseau, fără să își dea seama, bancomatele pe care aceștia montaseră dispozitivele cu care aflau datele de pe cardurile bancare și pe care le foloseau apoi pentru a retrage bani din conturile victimelor. Paguba totală este de ordinul milioanelor de dolari.

Banii furați de pe carduri erau scoși din SUA, trimiși în România și în alte țări. Românul, pasionat, probabil, de automobile scumpe, a investit nu mai puțin de 840.000 de euro în mașini de lux, pe care polițștii de la DIICOT le-au descoperit și confiscat, după opt percheziții. În dosarul în care este implicat românul, autoritățile de la noi din țară colaborează cu cele americane.

Un român a strâns o avere din furt de pe carduri în SUA și a investit banii în mașini de lux
Una dintre mașinile confiscate de Poliție

Cum arată „flotila” confiscată de Poliție și ce au mai găsit anchetatorii în timpul perchezițiilor

Cele cinci autoturisme vor fi, cel mai probabil, valorificate de oamenii legii, în încercarea de a recupera o parte din prejudiciu. Este vorba despre un Lamborghini Urus, Lamborghini Huracan, Mercedes Benz AMG G 63, BMW 850I XDRIVE și un Mercedes S 350. Toate urmează să fie predate Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Anchetatorii au mai confiscat, în timpul acțiunii de joi, 15 telefoane mobile, trei laptop-uri, o tabletă, trei carduri bancare, trei carduri de memorie, două cartele SIM, șapte stick-uri de memorie, două HDD-uri, mai multe înscrisuri și mai multe sume de bani.

Potrivit unor surse, bărbatul suspectat de fraude informatice și spălare de bani ar fi unul dintre membrii clanului Dacian. El nu a fost prins de procuror, în timpul perchezițiilor de joi. Cei bănuiți că ar face parte din gruparea infracțională au fost trimiși în judecată, în octombrie 2020, de autoritățile din Statele Unite ale Americii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...