O bandă de infractori români a jefuit mai multe temple budiste din SUA. Ce metodă foloseau

Ioana Bucur 06.05.2021, 17:44

Câțiva compatrioți plecați peste ocean au ajuns pe mâna poliției americane. Ce este și cum funcționa „metoda rugăciunilor”, planul pus la punct de o bandă de infractori români pentru a jefui mai multe temple budiste din SUA.

O bandă de infractori români a jefuit mai multe temple budiste din SUA

Se spune că există onoare chiar și printre hoți, însă o bandă de infractori români a dovedit că nu are teamă nici măcar de justiția divină. Compatrioții noștri au ajuns pe mâna polițiștilor din statul Arkansas, Statele Unite ale Americii, după ce s-a descoperit că au jefuit mai multe temple budiste din țară. Metoda folosită de ei, „metoda rugăciunilor”, părea că nu are niciun cusur, însă un pas greșit a pus capăt șirului de ilegalități comise de ei peste ocean.

Românii au ajuns în presa din Statele Unite ale Americii. Publicația Arkansas Times, citând surse din Poliție, a descris „metoda rugăciunilor”, prin care hoții au jefuit mai multe temple budiste din SUA, și greșeala ce i-a dus pe mâinile oamenilor legii. Hoții profitau de naivitatea și bunătatea celor din lăcașurile de rugăciune pentru a pune mâna pe bani și obiecte valoroase. Planul era destul de simplu: patru femei erau trimise „la înaintare”, intrând în temple și cerând să fie lăsate să se roage pentru un membru al familiei sau un apropiat grav bolnav. Imediat după ce li se permitea accesul, una dintre susținea că are nevoie să meargă la toaletă. Când se vedeau singure în fața altarului, celelalte trei furau toți banii și bunurile pe care puteau să pună mâna.

O bandă de infractori români a jefuit mai multe temple budiste din SUA
Români arestați pentru jefuirea mai multor temple budiste din SUA

Greșeala ce a dus la prinderea lor

Norocul lor a ajuns la final însă, pe 18 aprilie. Conform planului, cele patru au vrut să „se roage” într-un templu vietnamez, ce funcționa într-o casă din Lakeside Drive, Benton County, Arkansas, însă au fost refuzate, pe motiv că întrega ceremonie avea să fie doar în limba vietnameză. Insistențele lor au dus, în cele din urmă, la intervenția fermă a celor de acolo, care le-au dat afară. Două zile mai târziu, au revenit, hotărâte să nu plece fără prada râvnită. Atunci au făcut și greșeala ce a dus la arestarea lor. Cinci femei și un bărbat au intrat în templu și au început să fure tot ce le-a ieșit în cale, de la bani și bijuterii până la obiecte de artă valoroase. Au fost prinși în fapt, iar cei care se ocupau de templu au sunat de urgență la Poliție.

Hoții, toți cetățeni români, au fost reținuți de oamenii legii din Benton County, fiind acuzați de tâlhărie şi complicitate la spargererea templului budist vietnamez. Însă, pe măsură ce ancheta avansa, polițiștii și-au dat seama că incidentul din Lakeside Drive nu era unui izolat, ci făcra parte dintr-o serie întreagă de spargeri. Se pare că banda mai acționase și în California, Arizona și Oklahoma. au fost arestați și urmează să apară în fața unui judecător pe 7 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...