Un nou simptom Omicron „cheie”, descoperit de experți. Este chiar pe pielea ta

Cătălina Burghelea 30.12.2021, 10:12
Un nou simptom Omicron „cheie”, descoperit de experți. Este chiar pe pielea ta

Cazurile de coronavirus, determinate de tulpina sud-africană Omicron, au crescut dramatic în ultimele două săptămâni, la nivel mondial. Deși Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, încă de la început, că noua variantă se răspândește mult mai rapid decât Delta, mutația continuă să-i surprindă pe medici. Recent, s-a descoperit un nou simptom al infecției cu Omicron, care este chiar pe piele.

Semnul de pe piele care îți poate spune că ai Omicron

Experții britanici avertizează asupra noului simptom Omicron „cheie”, la care trebuie să fim atenți. Semnul este chiar pe pielea noastră. Ar putea părea doar o banală intoxicație sau alergie, însă, în realitate, ne poate anunța că ne-am infectat.

Dacă ai petrecut ultimele luni încercând să memorezi diferitele simptome ale noului coronavirus, există o veste proastă. Varianta Omicron vine la pachet cu stări noi.

A apărut un nou simptom al tulpinii sud-africane

Oamenii de știință avertizează că există un nou simptom Covid pe care să-l urmărim, deoarece este direct legat de varianta Omicron. Noua tulpină, care a pus stăpânire pe țările lumii, poate provoca erupții cutanate.

Potrivit aplicației ZOE Covid Symptom Study, frecvent vizitată de oameni, persoanele care s-au infectat deja cu Omicron se plâng de o erupție cutanată, care acum a fost etichetată drept „cheie”, dacă bănuiești că ai putea avea noua tulpină. Dar, pentru a înrăutăți lucrurile, nu există un singur fel de erupție cutanată, ci două.

Erupțiile cutanate arată că te-ai infectat cu noua variantă de Covid

Prima, cel mai probabil să apară la milioane de infectați, este o erupție cutanată care apare ca niște umflături și poate provoca mâncărime. Se crede că acest simptom începe pe palme sau pe tălpile picioarelor.

A doua erupție cutanată apare pe tot corpul, dar mai frecvent pe coate, genunchi și dosul mâinilor și picioarelor.

Există, însă, o veste bună

Pe măsură ce cazurile au crescut de la săptămână la săptămână, de când varianta a fost descoperită, pentru prima dată, în Africa de Sud, profesorul Tim Spector, omul din spatele studiului ZOE, a avertizat că noile cifre prezintă o „imagine îngrijorătoare”.

„Numărul de noi cazuri simptomatice a explodat în ultima săptămână, făcându-l cel mai mare salt pe care l-am văzut de când am început studiul ZOE COVID.

Deși cifrele prezintă o imagine îngrijorătoare, vestea bună este că datele noastre preliminare, bazate pe aproximativ 2.500 de cazuri probabile raportate în aplicația ZOE, sugerează că Omicron este mai blând decât Delta.

Cu toate acestea, această variantă foarte transmisibilă va infecta mult mai mulți oameni înainte de sfârșitul acestui an”, a explicat specialistul.

Răceala, confundată cu noul coronavirus

Totodată, jumătate dintre răceli vor fi Covid, au avertizat cercetătorii britanici. Echipa de studiu Zoe Covid a urmărit pandemia folosind feedback-ul publicului larg și estimează că jumătate dintre persoanele cu simptome asemănătoare răcelii au, de fapt, Covid. Aceștia descriu o „explozie” de cazuri de Covid în ultima săptămână, determinată de noua variantă Omicron.

Pentru majoritatea, Covid este o boală ușoară. Unii nu au deloc simptome. Dar poate provoca în continuare boli foarte grave la unele persoane, inclusiv la cei care nu au fost vaccinați. Dacă ai simptome asemănătoare răcelii, fă-ți un test Covid, spune omul de știință Tim Spector, potrivit BBC.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...