Specialist din Marea Britanie: „Omicron nu este aceeași boală” ca în valurile anterioare ale pandemiei. Ce spune acesta despre varianta africană

Beatrice Dumitru 28.12.2021, 14:26
Specialist din Marea Britanie: „Omicron nu este aceeași boală” ca în valurile anterioare ale pandemiei. Ce spune acesta despre varianta africană

Un imunolog de top din Marea Britanie susține că boala provocată de Omicron pare mai puțin severă. „Nu este aceeași boală pe care o vedeam în urmă cu un an”, iar ratele mari de deces cauzate de Covid în Regat sunt „acum istorie”, spune specialistul. Însă, alții critică guvernul pentru că nu a impus noi restricții anti-Covid în perioada sărbătorilor.

Specialist din Marea Britanie, despre Omicron

Mai mulți oameni de știință au criticat decizia guvernului britanic de a nu introduce restricții suplimentare în Anglia înainte de Revelion, pe fondul răspândurii variantei Omicron. Ei și-au exprimat îngrijorarea deoarece noua variantă africană este foarte contagioasă, ceea ce înseamnă că numărul spitalizărilor și decesele ar putea crește rapid fără intervenție.

John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford și consilier guvernamental în științe ale vieții, a spus că boala provocată de Omicron „pare a fi mai puțin severă și mulți oameni petrec un timp relativ scurt in spital, durata medie a spitalizării scăzând la trei zile.”

Specialist din Marea Britanie: „Omicron nu este aceeași boală” ca în valurile anterioare ale pandemiei. Ce spune acesta despre varianta africană
Imunolog din Marea Britanie, despre Omicron.

Scenele îngrozitoare pe care le-am văzut în urmă cu un an în care unitățile de terapie intensivă erau pline și mulți oameni mureau este acum istorie, în opinia mea, și cred că ar trebui să fim liniștiți pentru că este puțin probabil să se mai întâmple”, a afirmat John Bell, citat de The Guardian.

Ce spun specialiștii din Marea Britanie despre Omicron

Directorul executiv al NHS Providers, Chris Hopson, a declarat că nu este clar ce se va întâmpla atunci când ratele de infecție la persoanele în vârstă vor începe să crească.

Am avut o mulțime de amestecuri intergeneraționale de Crăciun, așa că toți încă așteptăm să vedem dacă vom vedea o creștere semnificativă în ceea ce privește numărul de pacienți care vin în spital cu o boală gravă legată de Omicron”, a precizat Chris Hopson.

Vorbind despre anunțul guvernului britanic de a nu mai introduce restricții anti-Covid în acest an, Simon Clarke, profesor asociat în microbiologie celulară la Universitatea din Reading, a avertizat că cele mai recente date sunt incomplete. El a atras atenția că ultimele cifre ale cazurilor nu au inclus date pentru probele prelevate între Ajunul Crăciunului și Boxing Day și că va deveni clar modul în care virusul s-a răspândit în această perioadă săptămâna viitoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...