Un copil de doi ani a fost condamnat la închisoare pe viață în Coreea de Nord pentru o biblie

Stan Filon 30.05.2023, 13:21
Un copil de doi ani a fost condamnat la închisoare pe viață în Coreea de Nord pentru o biblie

O știre șocantă vine din Coreea de Nord, acolo unde un copil în vârstă de numai doi ani a fost condamnat la închisoare pe viață, alături de familia sa, după ce autoritățile au descoperit la domiciliul lor o Biblie! De altfel, zeci de mii de creștini sunt persecutați de regimul de la Phenian.

Un copil de doi ani a fost condamnat la închisoare pe viață în Coreea de Nord

Informație șocantă venită din Statele Unite ale Americii, de unde s-a aflat că creștinii sunt asupriți în Coreea de Nord, chiar dacă oficial statul condus de Kim Jong-un ar oferi o oarecare libertate de credință. Potrivit unui raport al SUA, situația nu ar sta deloc așa.

Un raport recent al Departamentului de Stat american privind libertățile religioase în lume vorbește despre persecuțiile la care sunt supuși creștinii în Coreea de Nord. Acest raport vorbește despre 50.000 – 70.000 de nord-coreeni care sunt deținuți în condiții inumane în închisori doar pentru că sunt creștini. Mai mult, un ONG a relatat cazul unui copil de doar doi ani care a fost condamnat la închisoare pe viață alături de părinții săi, pentru că autoritățile au găsit o Biblie la ei acasă.

Un copil de doi ani a fost condamnat la inchisoare pe viata in Coreea de Nord
Un copil de doi ani a fost condamnat la inchisoare pe viata in Coreea de Nord

Executat în fața a mii de oameni

ONG-ul Open Doors USA arată că pentru creștinii din Coreea de Nord „viața este ca un cazan sub presiune”, iar „arestarea sau moartea sunt la doar o greșeală distanță”. Oamenii arestați pentru credința lor sunt condamnați și supuși la muncă forțată, tortură, abuzuri sexuale sau chiar omorâți, potrivit raportului.

Un alt caz din raport se referă la un bărbat prins exact în timp ce se ruga, care a fost bătut de gardieni aproape până la moarte. Un alt caz l-a reprezentat cel al unui membru al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord asupra căruia a fost găsită o Biblie. Bărbatul a fost executat pe un aerodrom, în fața unei mulțimi formată din mii de oameni, mai arată raportul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...