Un bărbat din Iași, cu cangrenă la ambele picioare, a fost trimis acasă și plimbat prin spitale. Ce motiv au avut medicii

Elena Avramescu 07.01.2022, 10:05
Un bărbat din Iași, cu cangrenă la ambele picioare, a fost trimis acasă și plimbat prin spitale. Ce motiv au avut medicii

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Iași, care are cangrenă la ambele picioare, a fost trimis acasă de medici, după care a fost plimbat între mai multe spitale, imediat după ce a fost depistat cu SARS CoV-2. Cel caret l-a găsit în casă cu ambele picioare degerate și a anunțat familia a fost preotul din sat.

Un bărbat cu cangrenă la ambele picioare, a fost trimis acasă

Cu toate că suferă de o formă foarte gravă de cangrenă la membrele inferioare în urma unor degerături, un bărbat din Iași, depistat cu SARS-CoV2, a fost trimis acasă. Cazul care a stârnit indignare a fost descoperit de preotul din Moşna, care umbla cu Boboteaza, informându-i fără să stea pe gânduri pe membrii familiei acestuia.

S-a aflat ulterior că bărbatul locuiește singur de mai mulți ani într-o casă veche, fără bani, stând la mila oamenilor din sat. Nepoata sa a fost prima care a sunat la 112 și a făcut tot ce s-a putut pentru bărbatul care are pierderi de memorie extrem de des.

Luni seara am fost informați să mergem pentru că el este cu picioarele degerate. Nu am ajuns luni seara, marți dimineața am fost acolo, am chemat ambulanța, a venit, l-a luat, am lăsat un număr de contact pentru că el are pierderi de memorie în urma unui accident vascular, a spus nepoata bărbatului potrivit Antena3.

Un medic UPU de la Spitalul Universitar din Bucuresti si-a pus capat zilelor. Avea 32 de ani
Ambulanta

La scurt timp după ce a stat internat o zi pe secția chirurgie, bărbatul a fost trimis acasă deoarece a fost confirmat cu COVID-19. În tot acest timp, nepoata sa nu a fost anunțată de nimeni.

Am dat de rezidenta domnului doctor care mi-a spus în felul următor. Pacientul nu prezintă urgență chirurgicală, a fost depistat pozitiv și va merge acasă și va sta în carantină 14 zile și va reveni după perioada de carantinare pentru amputarea picioarelor.

Ne-au spus că nu se moare din așa ceva. Că ele nu sunt de acum, sunt de câteva luni degerate, dar acum câteva luni nici măcar nu era frig și că se usucă și singure, degetele, a mai spus nepoata bărbatului.

Nu a trecut mult timp până când femeia a sunat din nou la 112 deoarece bărbatul nu putea sta acasă în condiții date. Astfel că acesta a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași unde trebuia să urmeze un tratament, însă au trecut multe zile și nimeni nu s-a interesat de el.

În aceste momente bărbatul se află la Spitalul Județean de Urgență din Iași, pe secția de Chirurgie unde urmează să-i fie amputate picioarele. Până la această oră, reprezentanții spitalelor nu au putut fi contactați pentru a-și exprima punctul de vedere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...