O femeie din Iași a căzut de la 3 metri înălţime, încercând să-și salveze pisica. A ajuns de urgenţă la spital cu multiple fracturi

Elena Avramescu 16.11.2021, 10:43
O femeie din Iași a căzut de la 3 metri înălţime, încercând să-și salveze pisica. A ajuns de urgenţă la spital cu multiple fracturi

În cursul zilei de ieri, 15 noiembrie 2021, în localitatea Valea Lupului din judeţul Iaşi, o femeie în vârstă de 46 ani, a suferit multiple fracturi după ce a încercat să îşi salveze pisica. Astfel că femeia a ajuns de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

O femeie a căzut de la 3 metri înălţime, încercând să-și salveze pisica

Prof. dr. Diana Cimpoesu a povestit, în cursul zilei de astăzi, despre cazul unei paciente care a ajuns ieri la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon din Iaşi. Se pare că femeia a ieşit pe terasa care nu avea balustrade după animalul ei de companie, s-a aplecat să prindă pisica, dar apoi a căzut de la 3 metri înălţime, suferind mai multe fracturi.

Mihaela M., 46 ani, a suferit o politrauma prin cădere de la înălţime (circa 3 m – etajul 1). Diagnosticată cu Traumatism Cranio Cerebral, hemoragie subarahnoidiana, fracturi multiple costale, pneumomediastin posterior, fractură T6-T7 cu fragmente în canalul medular, contuzie splenică, fractură pumn drept imobilizată (gips).

Aceasta a fost dirijată la Spitalul de Neurochirurgie. I s-a făcut un test rapid Covid-19, rezultatul fiind negativ. Pacienta a ieşit pe terasă (fără balustrade) după o pisică, s-a aplecat să o prindă şi a căzut în cap, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi, potrivit BZI.

Caz similar în vară, cu o fetiţă de 2 ani

La jumătatea lunii august a acestui an a avut loc un incident similar, atunci când o fetiță în vârstă de doar 2 ani din Iași, a fost la un pas de deces după ce a căzut de la etajul 2 al blocului în care locuia. Totul s-a întâmplat în timp ce mama sa se afla pe balcon și întindea rufele, iar fetiţa se afla în dormitor, nesupravegheată. Micuţa s-a sprijinit de plasa de țânțari de la geam, însă aceasta s-a desprins și a căzut în gol.

Copilul în vârstă de 2 ani a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului pentru Copii «Sfânta Maria» din Iași cu o politraumă prin cădere de la înălțime. Pacienta a ajuns cu o ambulanță de tip C, după ce a suferit un accident. Copilul a căzut de la etajul 2. Acesta este momentan stabil, dar necesită îngrijiri medicale și vă mai rămâne internată pentru investigații, a spus la acel moment dr. Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...