Trucuri pentru șorici moale sau crocant. Cum să faci să îl obții așa cum vrei tu

Daria Petrescu 14.12.2020, 15:54
Trucuri pentru șorici moale sau crocant. Cum să faci să îl obții așa cum vrei tu

Trucuri pentru șorici moale. Aceasta perioadă este una dedicate tăierii porcului, pentru că peste doar câteva zile, sărbătorim Crăciunul. De regulă, sacrificarea animalului se face pe 20 decembrie, de Ignat, însă nu este o regulă. Chiar și așa pentru ca totul să iasă perfect și șoriciul de pe porc să fie așa cum îți dorești, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Evident,  toată lumea vrea să obțină un șorici moale. Însă, ce e de făcut? Iată cum să faci să îl obții așa cum vrei tu.

Trucuri pentru șorici moale

În primul rând pârlești porcul. Poți face asta cu paie sau arzător. Se spune însă, că dacă îl pârlești cu paie, șoriciul va fi mult mai moale. După ce se pârlește, se curăță de păr cu lala unui cuțit, până în momentul în care simți că șioricul este gata să se desprind de pe slănină. Apoi, frecați porcul cu sareînmuiată cu două căni de apă clocotită. De fiecare data,  se razuieste cu lama cutitului, pana soriciul devine alb-rozaliu.

Se spune că cel mai moale șorici este cel de pe burta porcului. De acolo poți jupui doar cu două degete, îl dai prin sare și este gata de mâncat.

Învelește porcul

Una dintre cele mai bune metode de a obține un șorici moale, este să învelești porcul, după ce l-ai spălat și l-ai curățat. Se toarna peste el apa fierbinte cu sare si se acopera cu o patura groasa pentru ca apa sa se infiltreze in sorici si sa il fragezeasca. Faceți asta timp de 10 min, iar acoi curățați bine șoriciul până se îngălbenește.

După toate astea, îl frecați cu sare și mălai, dar și cu sânge și râcâiți bine până va rămâne un strat cât mai fraged. Se spală cu apă fiartă din ambundență.

Șoriciul trebuie să fie curățat de păr și I se mai ia din grăsime cu cutitul, dar nu toata. Lasati un strat de 2-3 mm de grasime. Se ruleaza si se leaga cu ata sau se taie fasii.

Pont

După ce ați tăiat șoriciul îl puneți într-un borcan de saramură, unde vas ta 3 – 4 zile la frigider. Saramura se face din apa, 4-5 linguri de sare si 4-5 caţei de usturoi .

Frigerea

Cee ace nu știe foarte multă lume, este că, pentru un șorici fraged și custos, îl puteti și frige la flacara aragazului sau pe gratar. Radeți bine șoriciul, curățați de grăsime și fierbeți în apă puțin sărată. Se scurge, se usucă, se taie în bucăți potrivite și se pot frige pe grătarul încins.

În 100 de grame de şorici de porc se regăsesc:

563 de calorii

35 de grame de grăsimi

63 de grame de proteine

3 grame de sodiu

80 mg potasiu

Beneficii

-Conţinutul ridicat de proteine şi grăsimi transformă şoriciul de porc într-o gustare perfectă între mese, deoarece ţine de foame şi oferă energie

– Şoriciul de porc conţine grăsimi nesaturate, în special acid oleic, care se regăseşte şi în uleiul de măsline. Aceste grăsimi sunt benefice pentru sănătatea inimii.

– şoriciul de porc poate fi consumat şi de persoanele care suferă de diabet.

– reglarză absorbţia glucozei, pentru funcţia cerebrală

Urmăriți Impact.ro și pe