Trageri la sorți Wimbledon 2022. Cu cine joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea – Update

Ioana Bucur 24.06.2022, 12:17
Trageri la sorți Wimbledon 2022. Cu cine joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea – Update

Trageri la sorți Wimbledon 2022 – emoții mari pentru sportivii și sportivele care visează la marele trofeu al celui mai cunoscut turneu de tenis din lume. În jurul orei prânzului, își vor afla adversarii, iar Impact.ro va publica informațiile imediat ce vor fi disponibile. Află cu cine joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea. Organizatorii au publicat recent lista capilor de serie. Potrivit acestora, favoriții celei de-a 135-a ediții a Campionatului de la Londra, cel de-al de-al treilea Grand Slam al anului, sunt Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) și Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA).

Jucătorii se pregătesc pentru primele trageri la sorți Wimbledon 2022

Update, ora 12:15. Simona Halep o va întâlni în primul tur pe Karolina Muchova din Cehia (25 de ani, 82 WTA).

Bianca Andreescu este tot pe partea superioară a tabloului și o va întâlni în primul tur pe americanca Emina Bektas (225 WTA).

Elena Ruse o va întâlni pe Coco Gauff, Ana Bogdan, pe Dayana Yastremska, Irina Bara, pe Chloé Paquet.

Sorana Cîrstea, favorită 26 la Wimbledon, o va întâlni în turul I pe sârboaica Aleksandra Krunic (29 de ani, 53 WTA).

Update, ora 12:10. A început tragerea la sorți pentru Wimbledon 2022. Primele vești sunt legate de Simona Halep, care se află  pe aceeași parte de tablou cu liderul mondial Iga Swiatek. Cele două s-ar putea înfrunta pe teren abia în faza semifinalelor. Constănțeanca este pe partea superioară a tabloului și are parte de adversare complicate, ar putea juca împotriva Paulei Badosa în optimi și împotriva Karolinei Pliskova, finalista de anul trecut, în sferturi.

Știre inițială:

Cu doar câteva zile înainte de întâlnirile de pe terenul de tenis, jucătorii trec deja prin emoții destul de mari, în așteptarea momentului în care își vor afla adversarii și adversarele. Trageri la sorți Wimbledon 2022 au loc astăzi, vineri, 24 iunie, în jurul orei prânzului, ora României, momentul în care vom afla cu cine joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea.

Pe tabloul de simplu feminin și-ai confirmat deja locul șapte românce: Elena-Gabriela Ruse, Irina-Camelia Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu, precum și Simona Halep – care a fost numită cea de-a 16-a favorită la cucerirea trofeului pe care l-a câștigat la ediția din 2019 a turneului – și Sorana Cîrstea – numărul 26 în același top.

Înainte de runda de trageri la sorți Wimbledon 2022, organizatorii turneului ce se va juca la Londra au anunțat și capii de serie ai ediției 135. Principalii favoriți la titlu sunt Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) și Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA). Așa cum am amintit, topul le include și pe Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) și Sorana Cîrstea (32 de ani, 32 WTA).

În ediția din acest an, vor concura 128 de jucători la masculin și 128 de jucători la simplu feminin. Legendarul Novak Djokovic va fi cap de serie la simplu masculin. Iar Iga Swiatek va fi la simplu feminin, după ce Ashleigh Barty s-a retras, în mod neașteptat, din tenis la începutul acestui an.

Trageri la sorți Wimbledon 2022. Cu cine joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea

Controversele nu lipsesc de la Wimbledon 2022

Ediția din acest an a turneului Wimbledon nu este ferită de controverse. Se pun la bătaie premii record, în încercarea de a se evita un boicot al jucătorilor, în condițiile în care ATP-ul masculin și WTA-ul feminin au deposedat Grand Slam-ul de puncte de clasament, după ce organizatorii săi au interzis participarea jucătorilor ruși și belaruși, ca urmare a războiului din Ucraina.

„Posibilitatea ca jucătorii de orice naţionalitate să participe la turnee în baza meritelor şi fără discriminare este fundamentală pentru Tur.

Decizia Wimbledonului de a le interzice ruşilor şi belaruşilor să concureze în Marea Britanie în această vară subminează acest principiu şi integritatea sistemului de Ranking ATP.

În lipsa unei schimbări în ceea ce priveşte circumstanţele, cu mare regret singura noastră opţiune este să renunţăm la acordarea de puncte la Wimbledon în 2022.

Condamnarea de către noi a invaziei devastatoare a Ucrainei de către Rusia rămâne fără echivoc. S-a luat imediat măsura de suspendarea a turneului ATP de la Moscova şi sportivilor din Rusia şi din Belarus li s-a cerut să concureze în circuit sub drapel neutru. În paralel, am continuat sprijinul umanitar pentru Ucraina, împreună cu celelalte foruri din tenis, precum şi furnizarea de asistenţă financiară directă multor sportivi afectaţi”, se arată pe site-ul ATP.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...