Ce șanse de câștig are Simona Halep la Wimbledon 2022. Pe ce loc se află românca în topul favoriților

Ioana Bucur 24.06.2022, 11:09
Ce șanse de câștig are Simona Halep la Wimbledon 2022. Pe ce loc se află românca în topul favoriților

După evoluțiile sale recente, ce șanse de câștig are Simona Halep la Wimbledon 2022? Organizatorii celui mai mare turneu de tenis din lume au publicat recent lista capilor de serie. Din datele acestora, favoriții celei de-a 135-a ediții a Campionatului de la Londra, cel de-al de-al treilea Grand Slam al anului, sunt Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) și Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA). Ce șanse de câștig are Simona Halep la Wimbledon 2022 și pe ce loc se află românca.

Organizatorii turneului au dezvăluit ce șanse de câștig are Simona Halep la Wimbledon 2022

A început numărătoarea inversă până la debutul celui mai așteptat turneu de tenis al anului. Starul celei de-a 135-a ediție a Campionatului de tenis se va da luni, 27 iunie, și se va desfășura până duminică, 10 iulie, în capitala britanică Londra.

Cu doar câteva zile înainte de primele meciuri, organizatorii turneului au publicat clasamentul favoriților pentru marele premiu.

Dar ce șanse de câștig are Simona Halep la Wimbledon 2022? Principalii favoriți la titlu sunt Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) și Iga Swiatek (21 de ani, 1 WTA), însă topul le include și pe Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) și Sorana Cîrstea (32 de ani, 32 WTA).

Halep a fost numită cea de-a 16-a favorită la cucerirea trofeului pe care l-a câștigat la ediția din 2019 a turneului, în timp ce Cîrstea ocupă locul 26 în același top.

Ce șanse de câștig are Simona Halep la Wimbledon 2022
Simona Halep

Sportivii din Rusia și Belarus, excluși de la turneu

În această vară, competiția sportivă are premii record, deoarece încearcă să evite un boicot al jucătorilor. ATP-ul masculin și WTA feminin au deposedat Grand Slam-ul de puncte de clasament, după ce organizatorii săi au interzis participarea jucătorilor ruși și belaruși, ca urmare a războiului din Ucraina.

„Posibilitatea ca jucătorii de orice naţionalitate să participe la turnee în baza meritelor şi fără discriminare este fundamentală pentru Tur.

Decizia Wimbledonului de a le interzice ruşilor şi belaruşilor să concureze în Marea Britanie în această vară subminează acest principiu şi integritatea sistemului de Ranking ATP.

În lipsa unei schimbări în ceea ce priveşte circumstanţele, cu mare regret singura noastră opţiune este să renunţăm la acordarea de puncte la Wimbledon în 2022.

Condamnarea de către noi a invaziei devastatoare a Ucrainei de către Rusia rămâne fără echivoc. S-a luat imediat măsura de suspendarea a turneului ATP de la Moscova şi sportivilor din Rusia şi din Belarus li s-a cerut să concureze în circuit sub drapel neutru. În paralel, am continuat sprijinul umanitar pentru Ucraina, împreună cu celelalte foruri din tenis, precum şi furnizarea de asistenţă financiară directă multor sportivi afectaţi”, se arată pe site-ul ATP.

Ce alți jucători vor intra pe teren, în afară de Simona Halep, la Wimbledon 2022

Vineri, 24 iunie, în jurul prânzului, se va organiza tragerea la sorți pentru Wimbledon 2022. În ediția din acest an, vor concura 128 de jucători la masculin și 128 de jucători la simplu feminin. Legendarul Novak Djokovic va fi cap de serie la simplu masculin. Iar Iga Swiatek va fi la simplu feminin, după ce Ashleigh Barty s-a retras, în mod neașteptat, din tenis la începutul acestui an.

Au fost anunțate și wildcard-urile de la Wimbledon 2022. Pentru simplu masculin – Zizou Bergs (Bel), Liam Broady (GB), Jay Clarke (GB), Alastair Gray (GB), Paul Jubb (GB), Ryan Peniston (GB), Tim van Rijthoven (Hol) și Stan Wawrinka (Swi). La simplu feminin: Katie Boulter (GB), Jodie Burrage (GB), Sonay Kartal (GB), Yuriko Miyazaki (GB), Daria Saville (Aus), Katie Swan (GB) și Serena Williams (SUA).

La dublu masculin sunt următorii jucători Liam Broady (GB) / Jay Clarke (GB), Julian Cash (GB) / Henry Patten (GB). Apoi Alastair Gray (GB) / Ryan Peniiston (GB), Jonny O’Mara (GB) / Ken Skupski (GB) etc. La fete s-au anunțat Alicia Barnett (GB) / Olivia Nicholls (GB), Jodie Burrage (GB) / Eden Silva (GB). Joacă și Harriet Dart (GB) / Heather Watson (GB), Sarah Beth Gray (GB) / Yuriko Miyazaki (GB) sau Sonay Kartal (GB) / Nell Miller (GB) etc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...