Thomas Tuchel, demis de la Chelsea. Un arbitru român a contribuit la necazul antrenorului german

Gabriel Peneș 07.09.2022, 15:03
Thomas Tuchel, demis de la Chelsea. Un arbitru român a contribuit la necazul antrenorului german

Thomas Tuchel, demis de la Chelsea. Vestea bombă a zilei de miercuri a venit dinspre Stamford Bridge. Antrenorul german care a condus clubul londonez către câștigarea Champions League a fost pus pe liber de noul patronat al echipei, în frunte cu americanul Todd Boehly. Tuchel a plătit pentru începutul slab al acestui sezon, dar și pentru înfrângerea de marți seară, din grupele Champions League, contra modestei Dinamo Zagreb, însă motivele îndepărtării sale se pare că sunt mult mai complexe.

Thomas Tuchel, demis de la Chelsea

Thomas Tuchel, demis de la Chelsea. Antrenorul german al grupării de pe Stamford Brigde a fost îndepărtat de la echipă a doua zi după eșecul neașteptat din grupele Champions League, 0-1 cu Dinamo Zagreb. Partida din Croația a fost arbitrată de o brigadă din România, avându-l la centru pe Istvan Kovacs. Acesta a anulat un gol al formației londoneze chiar în debutul meciului, asistentul Mihai Artene semnalizând un ofsaid la Aubameyang.

Asistența VAR a dat dreptate românului, care a fost nevoit să arate mai multe cartonașe galbene jucătorilor englezi, inclusiv antenorului Thomas Tuchel. Înfrângerea de la Zagreb a venit după un debut slab în Premier League al echipei care sub comanda lui Tuchel a câștigat Champions League, în 2021, într-o finală cu Manchester City. Chelsea se află abia pe locul 6, cu doar 10 puncte adunate după 6 etape și cu înfrângeri la formații mult mai slab cotate, ca Leeds sau Southampton.

Thomas Tuchel, demis de la Chelsea. Un arbitru român a contribuit la necazul antrenorului german
Istvan Kovacs a fost arbitrul român care a condus partida din grupele Champions League de marți seară al cărei rezultat a dus la decizia demiterii lui Thomas Tuchel

Un arbitru român a contribuit la necazul antrenorului german

Miercuri, clubul Chelsea a transmis un comunicat prin care a anunțat despărțirea de tehnicianul de 49 de ani.

„În numele tuturor celor de la Chelsea FC, clubul ar dori să exprime recunoştinţa faţă de Thomas şi staff-ul său, pentru toate eforturile depuse în timpul petrecut la clubul nostru. Thomas va avea pe bună dreptate un loc în istoria lui Chelsea, după ce a câştigat Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor în perioada petrecută aici.

În condiţiile în care noul grup de proprietari ajunge la 100 de zile de la preluarea clubului şi, pe măsură ce îşi continuă munca dificilă de a duce înainte clubul, noii proprietari cred că este momentul potrivit să facă această tranziţie”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de clubul londonez.

Dar zilele lui Tuchel la Chelsea se pare că erau numărate oricum. Conform The Guardian, între el și patronul Todd Boehly au apărut încă din vară neînțelegeri mari privind stilul de muncă, apoi transferurile făcute. Boehly și consorțiul din care face parte a cumpărat clubul, la finalul lunii mai, de la Roman Abramovich, pentru 5,2 miliarde de euro.

În perioada de mercato, londonezii au cheltuit 290 de milioane de euro pentru transferuri ale unor jucători ca Wesley Fofana, Marc Cucurella, Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly și Pierre-Emerick Aubameyang.

Thomas Tuchel, demis de la Chelsea. Un arbitru român a contribuit la necazul antrenorului german
Americanul Todd Boehly, aici alături de Emma Hayes, managerul echipei feminine de la Chelsea, a cumpărat clubul londonez cu 5,2 miliarde de euro de la oligarhul rus Roman Abramovich la finalul lunii mai

Cine e favorit să-i ia locul

Dar Tuchel se pare că nu a fost de acord cu unele veniri de jucători, cum a fost cazul lui Anthony Gordon, o extremă stânga de 21 de ani, pe care Chelsea l-a adus înapoi după împrumutul la Everton. În plus, Tuchel și-a exprimat temerea că nu se va putea acomoda cu atâția jucători noi. Dar neamțul a enervat patronatul și prin stilul său de „lup singuratic” pe care-l practică ca antrenor, pe când cultura corporatistă a lui Boehly presupune munca în echipă.

În plus, omul de afaceri american a aflat și că multe nume grele ale vestiarului sunt nemulțumite de schimbările prea dese de titulari și de sistem de joc ale tehnicianului. Astfel, soarta lui Tuchel a fost pecetluită mai demult, iar rezultatele din ultima perioadă au fost doar pretextul ideal pentru schimbarea sa, mai scrie sursa citată.

Favorit pentru preluarea băncii tehnice de la Chelsea este Graham Potter (47 de ani), antrenor de 3 ani la Brighton. Pe „lista scurtă”, conform presei britanice, s-ar mai afla numele lui Zinedine Zidane și Mauricio Pochettino, dar Potter pare să fie preferatul, în condițiile în care Boehly dorește un tehnician pe termen lung, dar care să se armonizeze cu cultura managerială a noului patronat al clubului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....