Roman Abramovich, mesaj de „adio” după ce a vândut clubul Chelsea cu aproximativ 5 miliarde de euro. „A fost onoarea vieții mele”

Sorin Barbu 28.05.2022, 21:27
Roman Abramovich, mesaj de „adio” după ce a vândut clubul Chelsea cu aproximativ 5 miliarde de euro. „A fost onoarea vieții mele”

Roman Abramovich a încercat să se despartă cât mai frumos de publicul din Anglia, care îl acuză că este „oligarhul lui Putin”, chiar și după ce a susținut „discuțiile de pace” dintre cele Rusia și Ucraina. Omul de afaceri a transmis un mesaj în care le-a mulțumit jucătorilor, antrenorilor, dar și fanilor.

Roman Abramovich, mesaj de despărţire după ce a vândut Chelsea

Roman Abramovich nu și-a dorit să vândă clubul Chelsea, dar a fost nevoit să ajungă la această decizie extremă din cauza sancțiunilor la care sunt supuși apropiații președintelui rus Vladimir Putin. Primul pas a fost să se retragă de la conducerea clubului, iar apoi a mandat o bancă să poarte negocieri în numele lui. Chelsea a anunţat că vineri seară s-a ajuns la un „acord final şi definitiv” privind vânzarea clubului către consorţiul condus de Todd Boehly.

„Au trecut aproape trei luni de când am anunţat intenţia mea de a vinde Chelsea FC. În această perioadă, echipa a muncit mult pentru a găsi custodele potrivit pentru Chelsea FC care să se afle în cea mai bună poziţie pentru a conduce clubul în noul său capitol.

Calitatea de proprietar al clubului vine cu o mare responsabilitate. De când am venit la Chelsea în urmă cu aproape 20 de ani, am văzut ce poate reuşi acest club. Scopul meu a fost să mă asigur că următorul proprietar are o mentalitate care va ajuta echipele masculină şi feminină să obţină succese şi dorinţa de a continua dezvoltarea altor aspecte cheie ale clubului, cum sunt academia şi activitatea vitală a Fundaţiei Chelsea.

A fost onoarea vieţii mele să fiu parte a acestui club. Le mulţumesc tuturor foştilor şi actualilor jucători, membri ai stafului şi bineînţeles fanilor pentru aceşti ani incredibili. Sunt mândru de faptul că milioane de oameni vor beneficia, ca urmare a succeselor noastre obţinute împreună, de noua fundaţie caritabilă. Aceasta este moştenirea pe care am creat-o împreună.

Mulţumesc. Roman”, este mesajul lui Abramovich, postat pe site-ul oficial al clubului Chelsea.

Toate actele vor fi semnate luni, iar clubul Chelsea a fost vândut cu 4,97 de miliarde de euro. Roman Abramovich a precizat că nu va cere rambursarea împrumuturilor luate de club și a spus că toate profiturile vor ajunge în conturile unor organizații caritabile care sprijină victimele războiului din Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe