Teste pentru Covid la doar 5 euro. Se întâmplă în România. Ministru: ”Am o veste bună”

Mihai Roșoiu 04.11.2020, 20:17
Teste pentru Covid la doar 5 euro. Se întâmplă în România. Ministru: ”Am o veste bună”

O nouă variantă de teste pentru COVID va fi disponibilă în România. Ministrul Sportului, Ionuț Stroe a făcut anunțul oficial: „Am o veste bună”. Membrul Executivului a ținut să informeze opinia publică despre faptul că vor apărea teste pentru COVID la doar 5 euro.

Teste pentru COVID la doar 5 euro pentru sportivii din România

Într-o conferință de presă susținută de ministrul Tineretului și Sportului, acesta a dat vestea că testele PCR vor putea fi folosite de sportivii care sunt legitimați la cluburile românești. Cele mai multe astfel de teste pentru COVID de 5 euro vor merge către competițiile juvenile. În urma apariției coronavirusului în țara noastră, întrecerile rezervate copiilor au fost și sunt în mare impas.

Pentru a putea reîncepe concursurile rezervate juniorilor, se va apela la celebrele PCR. Avantajul acestor teste este dublu. Primul și cel mai important este că rezultatele pot apărea foarte rapid. Mai exact, o persoană care este investigată cu PCR va afla rezultatul după doar 15 minute. De asemenea, costul unui test nu este la fel de mare decât cele folosite acum. 5 euro trebuie să fie achitați de cluburile la care sunt legitimați micuții pentru fiecare test.

Ministrul Ionut Stroe anunta ca testele COVID de 5 euro vor fi disponibile
Ministrul Ionut Stroe anunta ca testele COVID de 5 euro vor fi disponibile

În conferința de presă susținută la Ministerul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a dezvăluit că guvernanții lucrează la modificarea ordinului în vigoare.

„Am o veste bună. Lucrăm la modificarea ordinului care reglementează modul de testare a sportivilor din România. În România de curând au fost certificate acele teste ieftine şi rapide care funcţionează în Uniunea Europeană.

Iar sportivii din România vor putea folosi aceste teste mult mai ieftine pentru competiţiile noastre interne. Eu ştiu că preţul lor este undeva la 5 euro.”, a spus Stroe.

Ministrul crede că această schimbare va ajuta reluarea competițiilor

Oficialul român consideră că problemele cluburilor cu posibilități financiare reduse este rezolvată. Atât concursurile pentru juniori, cât și ligile inferioare ale sporturilor de echipe vor începe într-un viitor foarte apropiat:

„Chiar în aceste momente am modificat şi am trimis la Ministerul Sănătăţii noul ordin care practic dă posibilitatea sportivilor să folosească aceste teste ieftine şi eficiente. Deblocăm astfel şi competiţiile pentru copii şi juniori, pentru că asta era marea problemă, nu îşi permiteau testele PCR.

Acum putem debloca şi ligile inferioare. Deci e o chestiune de o zi sau două… voi anunţa public atunci când va veni şi de la Ministerul Sănătăţii acest ordin modificat”a declarat Ionuţ Stroe.

Teste pentru Covid la doar 5 euro vor fi disponibile pentru sportivi în timp scurt și, după o pauză prelungită, cele mai multe întreceri sportive pot fi reluate rapid.

Urmăriți Impact.ro și pe