Informație de ultimă oră pentru toți românii care au vacanțe planificate. Aceste companii aeriene cer teste pentru Covid-19 înaintea zborurilor internaţionale

Informatie de ultima ora pentru toti romanii care au vacante planificate. Aceste companii aeriene cer teste pentru Covid-19 inaintea zborurilor internationale

Teste pentru Covid-19, înainte de zborurile internaționale. Se pare că toate companiile globale au cerut astăzi o testare pentru coronavirus înainte de plecare pentru toate cursele internaționale. Aceasta va înlocui carantina și alte restricții din cauza cărora a scăzut major numărul călătoriilor.

Companiile aeriene care fac teste Covid-19 înainte de zborurile internaționale

Surse spun că testele rapide și accesibile care pot fi făcute de personalul non-medical, ar urma să fie disponibile ”în următoarele săptămâni”. Acestea trebuie introduse conform standardelor în vigoare pe plan global. Anunțul a fost făcut de Alexandre de Juniac, directorul general al Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA).

“Nu vedem nicio soluţie alternativă care ar fi mai eficientă sau mai puţin solicitantă”, a mai spus acesta.

IATA a tras un semnal de alarmă recent că 2020 “ar putea fi cel mai rău an din istoria aviaţiei”. Astfel, companiile aeriene ar putea înregistra pierderi de 84,3 miliarde de dolari.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Companiile aeriene care fac teste Covid-19 inainte de zborurile internationale

Companiile aeriene care fac teste Covid-19 inainte de zborurile internationale

O companie aeriană românească, la un pas de pericol din cauza crizei provocate de coronavirus

O companie mare românească a avut mari probleme după criza generată de noul coroavirus. Blue Air a fost nevoită să suspende zborurile regulate, după ce starea de urgență a fost instalată în România. Astfel, încasările din vânzările biletelor au dispărut. Totodată compania aeriană românească a înaintat demersuri pentru a obține un împrumut de salvare de la statul român pentru a acoperi cheltuielile de bază.

”Faptul că am reușit să supraviețuim pe durata a peste 6 luni de forță majoră, prin forțe proprii, doar din încasările din cursele organizate de noi și fără nici un fel de sprijin financiar extern, este o realizare extraordinară a întregii echipe Blue Air. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără încrederea pasagerilor, a statului român și a partenerilor noștri comerciali (lessori, furnizori de tehnologie, autorități și aeroporturi străine) în modelul nostru de business și în competența întregii echipe.

În aceste 6 luni, singurele încasări au fost cele din zborurile cargo și de repatriere desfășurate pe perioada stării de urgență, și cele din vânzarea de bilete din ultimele 3 luni. Din păcate, dată fiind cererea redusă de transport aerian, aceste încasări abia acoperă cheltuielile absolut esențiale pentru desfășurarea în condiții de siguranță a zborurilor curente și nu pot compensa nici măcar costurile fixe din perioada de suspendare a zborurilor – fapt de altfel asumat atunci când, în baza angajamentului statului român, am luat decizia de protejare prin concordat și de reluare a zborurilor regulate.”, se arată în comunicatul transmis de Blue Air.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI