Țările din Europa în care românii nu pot intra decât cu test PCR negativ. Lista s-a actualizat azi

Ana Anitoiu 03.12.2020, 14:51
Țările din Europa în care românii nu pot intra decât cu test PCR negativ. Lista s-a actualizat azi

Lista cu țările din Europa în care românii nu pot intra decât cu câte un test PCR negativ a fost actualizată, joi. Noile măsuri, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), sunt în vigoare până la data de 15 decembrie, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Cum a fost actualizată lista cu țările din Europa în care românii nu pot intra decât cu test PCR negativ

Lista cu țările din Europa în care românii nu pot intra decât cu test ce să arate că nu sunt infectați cu noul coronavirus includea deja cele mai multe state din Europa. Printre acestea, se află: Austria, Spania, Serbia, Norvegia şi Bulgaria. Acum, a mai fost adăugat o țară.

Mai exact, Croația le impune de acum românilor să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu noul coronavirus, la intrarea în țară. Acest test trebuie să fie efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul acestei țări sau după intrare, dar cu obligaţia de a rămâne în autoizolare până când primesc un rezultat negativ.

Ce excepții sunt admise, după actualizarea listei

Totuși, se admit și unele excepții referitoare la prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ, la intrarea în Republica Croaţia, sau efectuarea acestuia după sosire. Acestea se referă, în primul rând, la angajaţii care prestează servicii esenţiale, inclusiv cei din domeniul sanitar, lucrătorii transfrontalieri şi sezonieri, elevii, studenţii şi stagiarii transfrontalieri. Aceștia au obligaţia ca durata şederii în țară sau în afara teritoriului croat să nu depăşească 12 ore.

Excepțiile se referă și la: personalul navigant şi transportatorii; diplomaţii, personalul organizaţiilor internaţionale şi persoanele invitate de acestea, personalul militar, ofiţerii de poliţie, personalul protecţiei civile şi cel umanitar; persoanele care călătoresc din motive esenţiale legate de familie sau afaceri, inclusiv jurnaliştii; persoanele aflate în tranzit cu durata mai mică de 12 ore; și pacienţii transportaţi pentru motive urgente sau esenţiale.

Tarile din Europa in care romanii nu pot intra decat cu test PCR negativ. Lista s-a actualizat azi
Test pentru depistarea noului coronavirus

Record negativ al numărului deceselor, în rândul pacienților cu COVID-19, în România

Joi, 3 decembrie, a fost înregistrat un record al numărului deceselor, în rândul pacienților cu COVID-19, în România. Au murit 211 persoane, printre care și un copil, conform ultimei raportări, ce a fost făcută la 24 de ore față de ultima informare. În total, de la începutul pandemiei, în țară, s-au înregistrat 11.876 de decese, la pacienți infectați cu noul virus.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că au fost înregistrate 7.661 de noi cazuri de coronavirus în țară, din 32.120 teste efectuate. Bilanțul total a ajuns la 492.211 de îmbolnăviri. În spitalele din țară sunt internate 13.156 de persoane. Dintre acestea, 1.252 se află în secții de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

Bilanțul pandemiei de coronavirus, în țara nou adăugată pe lista cu restricții pentru români

Pentru Republica Croația, bilanțul pandemiei de coronavirus arată diferit. Această țară a raportat un total de 139.415 cazuri de COVID-19. Numărul raportat de cazuri noi de coronavirus înregistrate pe teritoriul acestei țări, până la momentul transmiterii acestei știri, este de 4.534.

Potrivit site-ului worldometers.info, în Republica Croația au murit 1.964 de oameni care s-au infectat cu noul coronavirus. Pe de altă parte, acest stat a raportat un total de 115.611 de persoane care s-au vindecat, după ce au fost confirmați cu noul virus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...