Medicul Virgil Musta, recomandări importante pentru toți cei care prezintă simptome de COVID-19. Care este primul lucru ce trebuie făcut

Ana Anitoiu 02.12.2020, 07:57
Medicul Virgil Musta, recomandări importante pentru toți cei care prezintă simptome de COVID-19. Care este primul lucru ce trebuie făcut

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a făcut recomandări importante pentru toți cei care prezintă simptome de COVID-19. Doctorul a explicat care este primul lucru ce trebuie făcut, atunci când apare suspiciunea unei infectări cu noul coronavirus, precum și ce semne trebuie neaparat să îi trimită pe pacienți la o unitate sanitară.

Care este primul lucru ce trebuie făcut, atunci când apar simptome de răceală ce se pot confunda cu cele de COVID-19

În primul rând, medicul Virgil Musta a recomandat ca la apariția oricărui simptom ce ar putea sugera o răceală, pacienții să se izoleze la domiciliu. Apoi, trebuie să fie atenți la evoluția stării lor și să discute permanent cu medicul de familie, care îi va îndruma.

”Este foarte important ca eventuala infecţie SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu; Dacă sunteţi depistat pozitiv, ţineţi legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă. Noi, medicii specialişti de la Victor Babeş, avem o colaborare foarte bună cu medicii de familie şi ne informăm reciproc în interesul pacienţilor”, a scris medicul Virgil Musta, pe platforma de socializare Facebook.

Când trebuie neaparat ca pacienții cu simptome de COVID-19 să se prezinte la un spital

De asemenea, medicul Virgil Musta a explicat când este absolut necesar ca pacienții cu simptome de COVID-19 să se prezinte la un spital, deoarece se poate anunța o evoluție posibil severă a bolii. Aceste semne sunt: febră mare, ce persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate; tuse seacă iritativă intensă, însoţită de dureri toracice; dureri musculare intense, dureri de cap intense; oboseală marcantă și senzaţia de lipsă de aer.

”Dacă starea dumneavoastră se înrăutăţeşte, nu staţi acasă până nu mai puteţi respira sau până aveţi dificultate mare în respiraţie, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu să mai putem face ceva. Dacă aveți factori de risc (boli cronice), fiţi şi mai prudenţi!”, a atras atenția medicul Virgil Musta.

Când este atins apogeul infecției cu noul coronavirus și ce trebuie făcut

În plus, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a spus că există riscul, chiar şi la formele uşoare de COVID-19, ca între a 7-a şi a 10-a zi de la infectarea cu noul coronavirus, să crească inflamaţia şi să evolueze spre o formă severă. Doctorul a atras atenția că pacienții trebuie să fie foarte atenți în această perioadă a bolii.

”Îmi pare rău că acum, în zi de sărbătoare, am venit şi cu aceste recomandări care ne reamintesc că nu avem un 1 Decembrie normal, dar nu pot să nu le fac, având în vedere realitatea dură pe care eu şi colegii mei (şi din păcate mulţi pacienţi) o resimţim. O fac asumându-mi senzaţia neplăcută pentru unii că insist pe această temă, dar cu speranţa că aceste recomandări pot fi de real ajutor, pentru cei afaţi în suferinţă”, a încheiat medicul Virgil Musta, marți, 1 decembrie, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...