Ţara în care maşinile roşii au fost interzise. Motivul pentru care acestea nu aveau voie să circule pe şosele

Stan Filon 23.05.2022, 08:42

Egipt este țara în care maşinile roşii au fost interzise, la un moment dat. Totul are legătură cu ultimul rege care a domnit peste Egipt. Provenea dintr-un lung șir de regi și a condus țara cu mână de fier, chiar dacă a fost pus pe tron la o vârstă foarte fragedă, fiind unul dintre cei mai tineri regi pe care i-a avut Egiptul, la 16 ani. I-a plăcut mult opulența, în timp ce supușii săi trăiau într-o sărăcie lucie, iar acest lucru i-a adus și sfârșitul ca rege.

Ţara în care maşinile roşii au fost interzise

Farouk a fost ultimul rege al Egiptului. S-a născut pe 11 februarie 1920, ca fiu al regelui egiptean Fuad (1868-1936). A trăit într-un mediu foarte strict, cu un tată foarte protector, care i-a făcut însă toate poftele. A fost chemat de urgență de la Academia Regala din Woolwich, din Marea Britanie, deoarece tatăl său a murit, așa că urma să fie înscăunat. Chiar dacă a devenit rege, Farouk a rămas de fapt un copil răsfățat. Se știe că avea preocupări „neregale”, mai ales când se afla la restaurant. Îi plăcea să facă biluțe din pâine, pe care le arunca în oameni. A rămas în istorie o altă întâmplare cu Farouk drept actor principal. Acesta se afla la restaurant, când o invitată s-a plâns că îi este foarte cald, așa că regele a „servit-o” imediat cu o porție de gheață chiar în decolteu. În plus, regele obișnuia să râgâie zgomotos, chiar dacă se afla la restaurant.

S-a căsătorit cu o domnișoară de onoare a mamei sale, Safinaz Zulficar, cu un an mai mică decât el. Aceasta i-a dăruit trei fete, însă nu și un băiat, un moștenitor. I se părea că toată lumea îl bârfea, așa că a vrut să-și demonstreze bărbăția trăind într-un desfrâu total. Regele a devenit o adevărată pasăre de noapte. Îi plăcea mult opulența și nu se sfia să o arate cu orice ocazie, chiar dacă supușii săi treceau printr-o adevărată criză financiară.

Tara in care masinile rosii au fost interzise
Tara in care masinile rosii au fost interzise

I-a furat ceasul lui Churchill

Obosit după petrecerile din fiecare noapte, regele se trezea după-amiază și bea șampanie și servea caviar, direct din cutie. După aceea, urma un adevărat festin cu cantități industriale de friptură de pui, miel, porumbel, homar, ouă fierte și tot soiul de delicatese. Pasionat de băuturile carbogazoase, regele ajunsese să bea până la 10 litri pe zi! În plus, era pasionat de mașini și așa a decis să fie interzise mașinile de culoare roșie, pentru a putea fi văzut în trafic, fiind singurul care avea voie să conducă autoturisme de culoare roșie. În cazul în care lovea cu mașina un copil, familia acelui copil primea bani.

Gonea cu viteze foarte mari pe străzi, în cei peste 100 de bolizi ai săi, toți de culoare roșie. Era urmărit de o ambulanță mai mereu, iar acum se spune că aceasta avea menirea nu de a salva viața regelui, ci de a salva viețile eventualelor sale victime. Oamenii fugeau când îl vedeau, pentru a nu sfârși sub roțile mașinii lui.

Deși era extrem de bogat, regele avea o apucătură destul de urâtă. Era cleptoman. La recepțiile oficiale, regele nu se putea abține să nu sustragă ceasuri, portofele și brichete invitaților. Se spune că i-ar fi sustras chiar și ceasul de buzunar lui Winston Churchill.

Coșmar devenit realitate

La vârsta de 20 de ani, Farouk a început să aibă coșmaruri în care era alergat de lei. După un astfel de coșmar, regele s-a trezit foarte nervos, așa că a pus mâna pe pușcă și s-a dus la grădina zoologică din Cairo, una dintre cele mai mari si mai frumoase din lume, și a ucis toți leii, în cuștile lor, însă de coșmaruri tot nu a scăpat.

Adevăratul coșmar a venit însă pentru Farouk în 1952, când mai mulți tineri ofițeri, condusi de Gamal Nasser, l-a detronat pe Farouk, care a reușit să fugă din țara cu o imensă avere, ajungând în Italia, unde va duce același trai de lux. Pe 17 martie 1965, regele izgonit al Egiptului lua cina alături de o frumoasă domnișoară, Annamaria Gatti, în vârstă de 22 de ani, la un restaurant. Martorii spun că la un moment dat, Farouk a căzut peste masă și a rămas nemișcat. Datele oficiale arată că acesta ar fi suferit o hemoragie cerebrală, însă este posibil ca acesta să fi fost otrăvit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...