Țara care a autorizat vaccinul Pfizer și pentru copii. Vârsta minimă pentru imunizare coboară la 12 ani

Ana Anitoiu 05.05.2021, 20:24
Țara care a autorizat vaccinul Pfizer și pentru copii. Vârsta minimă pentru imunizare coboară la 12 ani

O țară a autorizat vaccinul Pfizer anti-Covid-19 și pentru copii. Vârsta minimă pentru imunizare coboară la 12 ani pe teritoriul acesteia, după ce Ministerul Sănătății a stabilit că serul este sigur și eficient și pentru această categorie a populației.

Ce țară a autorizat vaccinul Pfizer și pentru copii

Mai exact, vor fi imunizați împotriva coronavirusului cu vaccinul Pfizer copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani din Canada. Aceasta a devenit prima țară din lume care a dat o astfel de autorizație, în contextul în care compania a transmis încă din martie anul trecut că studiile pentru această categorie de vârstă au arătat o eficiență de 100%.

Vaccinarea anti-Covid-19 la elevii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se face în contextul în care riscul copiilor de a face o formă gravă a bolii sau de a ajunge la deces din cauza infecției cu coronavirus este redus. De la începutul pandemiei, a fost foarte rar nevoie de tratament în spital pentru cei mici.

O tara a autorizat vaccinul Pfizer pentru copii
O persoana vaccinata de un cadru medical

EMA, despre vaccinarea anti-Covid-19 la copii

Pfizer a depus recent o cerere de aprobare a vaccinului anti-Covid-19 pentru copiii de peste 12 ani la  Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). Rezultatele studiilor făcute de companie pe un eșantion de 2.260 de copii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani au arătat o eficiență de 100% a serului.

Totuși, evaluarea cererii companiei Pfizer de Agenţia Europeană a Medicamentului poate să dureze până la șase săptămâni. Canada a devenit prima țară din lume care a autorizat folosirea vaccinului anti-Covid la copii.

Începe vaccinarea fără programare în România

În țară, sâmbătă, 8 mai, va începe vaccinarea anti-Covid-19 fără programare. Oricine își va dori să se imunizeze se va putea prezenta direct la un centru, cu o carte de identitate valabilă. Programul centrelor în care se administrează dozele de ser va fi diferit în funcție de categoria de vârstă a celor care vor să se prezinte.

Începând de la ora 08:00 și până la ora 20:00 se vor putea vaccina anti-Covid-19 persoanele cu vârste de peste 60 de ani. Pentru restul populației, cu vârsta de până la 60 de ani, programul începe mai târziu după ora 14.00. Imunizarea fără programare se va face în limita locurilor disponibile, iar cei care nu vor mai găsi loc atunci când vor merge să primească o doză de ser vor primi un bon de ordine cu care vor trebui să se prezinte în zilele următoare. Vezi AICI cine are prioritate la vaccinare, chiar dacă nu va mai fi nevoie de programare!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...