Serbia dă bani celor care se vaccinează anti-Covid. Data până la care e valabilă oferta

Stan Filon 05.05.2021, 17:41
Serbia dă bani celor care se vaccinează anti-Covid. Data până la care e valabilă oferta

Autoritățile din Serbia au anunțat că vor da bani celor care se vaccinează anti-Covid! Campania de vaccinare se pare că merge destul de bine în Serbia, fiind mult peste procentul din UE, însă oficialii s-au gândit să ofere și un stimulent. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Serbiei.

Serbia oferă bani celor care se vaccinează anti-Covid

Executivul din Serbia a promis că toate persoanele cu vârste de peste 25 de ani care se vor vaccina anti-COVID-19 până pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro ca premiu pentru ”responsabilitatea” lor, relatează agenţia EFE. ”Ne-am gândit cum să premiem persoanele care au dat dovadă de responsabilitate şi am decis să oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, citat de Agerpres.

Șeful statului a anunțat că oficialii și-au propus ca până la sfârşitul lunii mai cel puţin 55% dintre cei aproximativ şapte milioane de cetăţeni sârbi să primească cel puţin o doză dintr-unul din vaccinurile anti-COVID-19. Serbia folosește vaccin de la Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, dar populația se imunizeazăși cu serul rusesc Sputnik V, dar și cu cel chinezesc Sinopharm.

Serbia ofera bani celor care se vaccineaza anti-Covid
Presedintele Serbiei, Aleksandar Vucic (foto), a anuntat ca statul va ofera bani celor care se vaccineaza anti-Covid

25 de euro, plus o friptură gratis

Până în prezent, 22% din populaţia Serbiei a primit ambele doze de vaccin, procent mult peste cel de 9% din Uniunea Europeană. Preşedintele Vucic a promis că nu vor fi adoptate ”măsuri discriminatorii negative împotriva celor care nu doresc să se vaccineze”, dar a calificat decizia acestora drept ”iresponsabilă şi egoistă”.

Inițiativa guvernului a fost adoptată și de un restaurant din oraşul sârb Kragujevac! Aici, cei care aleg să se imunizeze și să facă dovada primesc imediat o porţie de friptură sau de gulaş absolut în mod gratuit! ”Afacerea noastră, cateringul, a fost afectată în mod special (…), iar dacă vaccinarea este soluţia, atunci dorim să contribuim şi noi”, a declarat agenţiei Reuters patronul restaurantului, Stavro Raskovic.

”Avem în meniu vaccinuri atât din Est cât şi din Vest, pe gustul fiecăruia”, mai spune acesta, după ce sala principală a restaurantului său a fost transformată de autorităţile sanitare locale în centru de vaccinare cu serurile Pfizer/BioNTech şi Sinopharm.