Sute de mii de vaccinuri anti covid ajung miercuri în România. Cum vor fi distribuite dozele

Iancu Andreea 22.09.2021, 09:03
Sute de mii de vaccinuri anti covid ajung miercuri în România. Cum vor fi distribuite dozele

Campania de vaccinare anti-Covid continuă în România, după ce câteva sute de mii de vaccinuri ajung astăzi în țara noastră. Deși românii se vaccinează într-un număr mult mai mic decât cel de la debutul acestui an, autoritățile se asigură că există suficiente doze de ser pentru toți cei care doresc să se imunizeze, mai cu seamă că ne aflăm în plin val patru al pandemiei, unul care se anunță a fi mult mai agresiv decât celelalte. Noile tranșe de vaccinuri vor fi repartizate în mai multe centre din țară.

Sute de mii de vaccinuri anti-Covid, distribuite de astăzi în România

O nouă tranșă cu sute de mii de vaccinuri anti-Covid va ajunge astăzi în România, serurile urmând să fie distribuite către mai multe centre de stocare din țară. Astfel, 436.410 doze de vaccin produs de compania Pfizer/BioNTech vor fi livrate pe cale aeriană în cursul zilei de miercuri, în ţara noastră. Serurile vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj- Napoca şi Timişoara pentru ca apoi transportul dozelor să fie realizat cu ajutorul firmei producătoare, în condiții optime de siguranță, cu ajutorul unor containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Până în prezent, România a primit 11.595.149 doze de vaccin produse de compania Pfizer, dintre care 7.674.004 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Aceste doze vor fi distribuite la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 85.410 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj – 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova – 70.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 70.200 de doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 70.200 de doze; Centrul Regional de Depozitare Timiş – 70.200 de doze.

Sute de mii de vaccinuri anti-covid ajung în România
Campania de vaccinare anti-Covid continuă în România

Doze noi de vaccin produs de Johnson&Johnson ajung în țara noastră

Totodată, CNCAV a anunțat că România va primi alte 300.000 de doze de ser Janssen, produs de compania Johnson&Johnson. Acestea vor fi recepționate în cursul zilei de miercuri la Compania Naţională Unifarm. Și în cazul acestor seruri transportul va fi asigurat de către firma producătoare, urmând să ajungă în București pe cale terestră. Dozele de vaccin vor fi depozitate la Unifarm și vor fi distribuite în centrele regionale din țară în perioada ce urmează. Până astăzi, 1.081.300 de doze de ser Janssen au fost recepţionate în România, dintre care 693.967 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Evidența persoanelor vaccinate anti-Covid în România

Până miercuri, 22 septembrie, în România au fost imunizate în total 5.275.194 persoane cu schemă completă, dintre care 15.682 doar în ultimele 24 de ore. În total, de la debutul campaniei de vaccinare, 9.971.012 de doze de ser au fost folosite pentru imunizarea împotriva Covid-19. Reacțiile adverse semnalate în ultimele 24 de ore au fost în număr de 8, în timp ce totalul acestora a ajuns la 17.119 de la debutul imunizării anti-Covid în România.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...