Surpriză uriașă în alegerile prezidențiale din 2024. Klaus Iohannis ar putea fi înlocuit de un om din afara vieții politice

Badea Violeta 25.01.2023, 12:54
Surpriză uriașă în alegerile prezidențiale din 2024. Klaus Iohannis ar putea fi înlocuit de un om din afara vieții politice

Următoarele alegeri prezidențiale din țara noastră vor avea loc în anul 2024. Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor. Ei bine, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a spus, de curând, că acutalul lider al României ar putea fi înlocuit de un om din afara vieții politice. Iată despre cine este vorba?

Vasile Dîncu spune cine ar putea fi noul președinte al României

Recent, președintele Consiliului Național al PSD a vorbit despre următoarele alegeri prezindețiale care vor avea loc anul viitor. Vasile Dîncu a spus că reprezentanții social-democrați se gândesc serios să accepte o candidatură a unui intelectual de stânga din afara vieții politice și l-a numit în acest sens pe jurnalistul Ion Cristoiu.

„Noi ne-am gândit serios de faptul că PSD ar putea accepta o candidatură a unui intelectual de stânga, evident, în jurul căruia să se creeze o platformă de susținere formată din partidele care sunt în această parte a spectrului politic sau și din societate civilă (…).

Nu este o soluție pe care să nu o luăm în calcul, este o soluție la care chiar ne-am gândit serios și Marcel Ciolacu a vorbit serios când a spus asta”, a precizat oficialul, la RFI.

Citește și Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, primiți cu huiduieli în Piața Unirii din Iași. „Rușine să vă fie”. Reacția celor doi lideri!

Vasile Dincu
Vasile Dincu

„Mircea Geoană are multe calități pentru a fi un candidat serios”

Totodată, Vasile Dîncu l-a adus în discuție și pe Mircea Geoană. Acesta este de părere că actualul secretar general adjunct al NATO are multe calități, motiv pentru care i-ar putea lua locul actualului lider al României. Însă, președintele Consiliului Național al PSD a ținut să precizeze că în partid nu s-a discutat încă despre susținerea acestuia la alegeri.

„Mircea Geoană are multe calități pentru a fi un candidat serios. Nu s-a discutat acest lucru încă în partid. Noi am stabilit de principiu că acel care va fi candidat, indiferent că vine din afară sau dinăuntru, va trece printr-o alegere la nivel local, ca să-i construim un suport pentru următoarele alegeri.

Deci sigur că este o discuție care ar putea să aibă loc. Deocamdată, ne preocupă guvernarea și modul în care va prelua Marcel Ciolacu următorul Guvern, cu un nou program de guvernare și nu ne-am gândit încă la alegerile prezidențiale, încă nu am luat decizii în acest sens.”, a mai precizat Vasile Dîncu.

Citește și Omul pe care PSD îl pregătește pentru alegerile prezidențiale. Cine se regăsește în sondaje, alături de Marcel Ciolacu. „Este și el o variantă”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...