Omul pe care PSD îl pregătește pentru alegerile prezidențiale. Cine se regăsește în sondaje, alături de Marcel Ciolacu. „Este și el o variantă”

Beatrice Dumitru 19.01.2023, 10:04
Omul pe care PSD îl pregătește pentru alegerile prezidențiale. Cine se regăsește în sondaje, alături de Marcel Ciolacu. „Este și el o variantă”

În anul 2024, în România vor avea loc alegeri locale, parlamentare și prezidențiale concomitent, la fel ca în 2004 când Traian Băsescu a devenit președinte. PSD este pe prima poziție în sondaje și România ar putea avea primul șef de stat social-democrat după 20 de ani de la Ion Iliescu. Alături de Marcel Ciolacu, în sondajele PSD-ului se mai află un nume important pentru alegerile prezidențieale. Iată despre cine este vorba.

Cine apare în sondajele PSD pentru alegerile prezidențiale

Sorin Grideanu, prim-vicepreședinte PSD, a vorbit despre alegerile prezidențiale din 2024 și a spus că, de data aceasta, social-democrații au o plajă mai largă de posibili candidați la funcția de președinte și nu toți au calitatea de membru de partid.

În acest context, PSD ia în calcul nominalizarea lui Mircea Geoană, numărul doi din NATO, pentru alegerile prezidențiale din anul 2024 și a început, deja, pregătirile. Pentru a verifica piața, Mircea Geoană a fost inclus de social-democrați într-un sondaj. Dar „Marcel Ciolacu pleacă cu prima șansă”, a afirmat Sorin Grideanu la emisiunea „Decisiv”, de la Antena 3 CNN.

Omul pe care PSD îl pregătește pentru alegerile prezidențiale. Cine se regăsește în sondaje, alături de Marcel Ciolacu. „Este și el o variantă”
Mircea Geoană, numărul doi din NATO.

S-au făcut unele sondaje. Nu le-am văzut pe cele recente, dar din cele din toamna anului trecut vă pot spune că era măsurat Mircea Geoană. A fost și el trecut în sondajele noastre pentru a vedea cum stă. Da, este și el o variantă. Sunt scenarii pe care le luăm în calcul. Vorbim de cel mai mare partid din România. Vorbim de un partid care încearcă să-și schimbe un pic strategia, strategie care s-a dovedit a fi greșită din 2004 până în 2019 în ceea ce privește alegerile prezidențiale”, a declarat Sorin Grindeanu.

Marcel Ciolcau, despre candidatul la alegerile prezidențiale

Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat recent că la următoarele alegeri prezidenţiale partidul nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un „intelectual”, iar în acest sens va fi modificat statutul partidului. De asemenea, el a mai spus că desemnarea candidatului pentru funcția de președinte al României nu va mai fi „o decizie a unui număr mic de oameni”.

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege. Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, spunea recent președintele PSD.

PSD figurează pe prima poziție în toate sondajele de după 2020, locul doi este ocupat de PNL, iar pe locul trei a urcat AUR. Actualul președinte Klaus Iohannis nu mai este eligibil pentru un nou mandat.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...