Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, primiți cu huiduieli în Piața Unirii din Iași. „Rușine să vă fie”. Reacția celor doi lideri

Badea Violeta 24.01.2023, 13:21
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, primiți cu huiduieli în Piața Unirii din Iași. „Rușine să vă fie”. Reacția celor doi lideri

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și premierul României, Nicolae Ciucă, au fost întâmpinați cu huiduieli marți, 24 ianuarie, la Iași, de către circa 7.000 de persoane care au participat la festivitățile organizate de Ziua Unirii Principatelor. Iată care a fost reacția celor doi lideri!

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, huiduiți la festivitățile organizate de Ziua Micii Uniri

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și premierul României, Nicolae Ciucă, au participat marți, pe data de 24 ianuarie, la festivitățile organizate la Iași, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. La sosire, cei doi lideri au fost întampinați cu huiduieli de mulțimea prezentă.

Un număr de aproximativ 7.000 români au venit în Piața Unirii din Iași pentru a lua parte la eveniment. La apariția celor doi politicieni, însă, oamenii au început să scandeze „Hoţii, Hoţii!”. În schimb, din alte părţi ale Pieţei Unirii s-a auzit „Ciucă, plagiatorul!”.

Totodată, în momentul în care simpatizanții AUR au ajuns în locul desfăşurării festivităţilor au existat câteva momente tensionate între participanții la marș si forțele de ordine. „Rușine să vă fie”, au strigat simpatizații partidului AUR către forțele de ordine.

Citește și 164 de ani de la Mica Unire. Ce evenimente speciale sunt organizate de Ziua Principatelor Române VIDEO!

Cum au reacționat cei doi lideri

În timp ce mulțimea îl huiduia, Marcel Ciolacu a spus: „Eu chiar vă iubesc, mai ales într-o zi atât de aleasă!”. „De fiecare dată am demonstrat că doar uniți putem depăși orice obstacole, că doar împreună putem crea un viitor mai bun.

Acum 164 de ani, apropierea culturală și economică puternică între cele două Principate a condus la unitate. Atunci, în 1859, unitate nu a însemnat doar că poporul să fie unit. Unitatea a fost și între conducători.

Personalități puternice cu viziuni proprii și convingeri diferite au reușit să se unească pentru un scop comun: Unirea Moldovei cu Țara Românească.

Unitatea a făcut diferența! Unitatea a adus progresul! Când am fost uniți cu toții, popor și conducători, am făcut Mica Unire. Când am fost uniți am făcut România Mare!

Când am fost uniți am scăpat de dictatură. Toți împreună, uniți, am reușit să ne găsim aliați de nădejde pentru a apăra securitatea țării odată cu aderarea la NATO și la Uniunea Europeană.

Unitatea este soluția să intrăm în spațiul Schengen. Tot uniți să dezvoltăm economic toate regiunile țării. Împreună urmărim aceleași obiective. Tot uniți să continuăm ceea ce am făcut în ultimul an. La propriu, nu pe hârtie.

Unirea tuturor regiunilor țării, prin autostrăzi. Pentru că doar împreună, prin aceleași obiective, putem continua să atragem mai multe fonduri europene.

Tot împreună putem crește economia românească. Vă îndemn, așadar să lăsăm deoparte tot ce ne desparte și uniți să ne urmărim cu perseverență obiectivele comune, creșterea economică și creșterea nivelului de trai al românilor. La mulți ani, România, La mulți ani, români”, a mai spus liderul PSD la Iași.

„Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române”

De asemenea, prim-ministrul Nicolae Ciucă a ținut un discurs la Iași: „Mă bucur să revin la Iași, într-o zi cu o semnificație specială pentru România.

Astăzi sărbătorim împreună Ziua Unirii Principatelor Române, actul fondator prin care națiunea română a pus bazele modernizării și emancipării statului și a început opera neobosită a unificării poporului nostru.

Rădăcinile României europene se regăsesc în Unirea Principatelor Române, act vizionar realizat prin unitatea de voință în jurul valorilor și obiectivelor comune.

Unirea Moldovei cu Țara Românească nu ar fi fost posibilă fără acțiunile curajoase ale pașoptiștilor, fără munca neobosită a elitei intelectuale din cele două principate, fără demersurile neîntrerupte ale diplomației românești pe lângă Cancelariile Marilor Puteri şi, mai ales, fără susținerea populară a românilor. Așadar, actul de acum 164 de ani a fost opera de voință și de curaj a întregului popor și a elitei sale politice”, a precizat Nicolae Ciucă.

„Lecția istorică rămasă peste timp este că prin voință, unitate, curaj și susținerea cetățenilor noștri putem reuși cele mai ambițioase obiective. Realizările recente confirmă acest lucru. Aderarea României la NATO, obținerea statutului de membru al Uniunii Europene sunt exemple grăitoare.

România este astăzi în fața unei etape importante pentru viitorul nostru. Miza comună este strâns legată de dezvoltarea în ritm accelerat și consolidarea locului în rândul statelor dezvoltate ale Europei și ale întregii lumi.

Acest proces trebuie să meargă mână în mână cu reducerea decalajelor din societate, care, în mod concret, înseamnă capacitatea de a oferi o viață mai bună fiecărui român, fără a lăsa pe cineva în spatele liniilor de dezvoltare. De a reduce, cât mai rapid cu putință, decalajele între sate și orașe, între regiunile României”, a mai spus premierul României la Iași.

Citește și Blestemul ascuns între zidurile palatului lui Alexandru Ioan Cuza. Ce tragedii au marcat locuința de la Ruginoasa a domnitorului!

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...