Surpriză imensă pentru locuitorii Bucureștiului. S-au plătit 18,6 milioane de euro

Rădulescu Valentin 10.08.2020, 08:51

Locuitorii Bucureștiului vor avea parte de o nouă surpriză atunci când vor ajunge în stațiile STB. Primăria Generală a plătit aproximativ 18,6 milioane de euro pentru achiziționarea unor noi adăposturi. Cum arată acestea și ce proprietăți au?

Locuitorii Bucureștiului, surpriză imensă!

Directorul executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Generale, Mihai Teodorescu, a semnat în urmă cu 11 luni achiziția de elemente constructive pentru mobilier urban, adică noi adăposturi modulare pentru stațiile de troleibuz și autobuz. După câteva luni de la urcarea documentelor pe SEAP, reprezentanții au încheiat un acord cadru de până la 18,6 milioane de euro cu firma Euromedia Group, pentru achiziționarea între 500 și 2.000 de noi adăposturi pentru aceste stații.

„Am semnat în luna aprilie un acord-cadru pe patru ani pentru modernizarea stațiilor STB, prin achiziția a 2.000 de adăposturi modulare și montajul acestora în stații de troleibuz și de autobuz. Achiziția a fost inițiată pentru a înlocui adăposturile de stații vechi, uzate moral și fizic, cu adăposturi noi cu instalație de iluminat LED, dotări cu mobilier urban și alte dotări suplimentare”, au declarat oficialii Primăriei, potrivit liberatea.ro.

Surpriză imensă pentru locuitorii Bucureștiului. S-au plătit 18,6 milioane de euro
Sursă Foto: libertatea.ro

Proprietățile noilor adăposturi

Pe lângă noul design al stațiilor STB, acestea mai au și elemente din materiale rezistente, precum: inox, oțel galvanizat la cald și vopsit în câmp electrostatic și aluminiu eloxat vopsit în câmp electrostatic, cu proprietăți antivandalism și antigraffiti. De asemenea, vânzătorul asigură și rezistența lor la temperaturi de până la -30 de grade și +45 de grade. Durata de demontare a vechilor stații și montarea celor noi este de 72 de ore.

„Le-am instalat în câteva ore. Au venit ambalate, noi a trebuie să tăiem cu flexul construcțiile vechi și să le facem loc celor noi. În perioada următoare o să vină și restul elementelor care trebuie instalate. Am înțeles că niște bănci, coșuri de gunoi, din astea… Nu știm prea multe noi, poate șefu

Aici, spațiul nu e la fel de generos ca la stația precedentă, dar ne străduim să nu creăm un disconfort restul pietonilor când le montăm. Să vedem când punem și alte adăposturi d-astea în alte stații. Bine… Să nu le strice boschetarii și toți descreierații care vin să le vopsească noaptea și să scrie pe ele”, au spus muncitorii implicați în lucrare, potrivit sursei citate de mai sus.

Urmăriți Impact.ro și pe