Gabriela Firea, acuzată că a cheltuit aiurea 18 milioane de euro. Pe ce s-au dus banii

Rădulescu Valentin 06.04.2020, 09:01
Gabriela Firea, acuzată că a cheltuit aiurea 18 milioane de euro. Pe ce s-au dus banii

În plină pandemie, Gabriela Firea a fost acuzată de către Clotilde Armand, că ar fi cheltuit o sumă măricică pentru a achiziționa niște materiale care nu sunt tocmai urgențe.

Gabriela Firea, acuzată că a cheltuit aiurea 18 milioane de euro

Europarlamentarul USR, Clotilde Armand, a postat pe Facebook ce face Gabriela Firea cu banii bucureștenilor. Potrivit informațiilor, Firea a acordat un contract de peste 18 milioane de euro, unei firme controlate de fiul primarului din Cornu, pentru a achiziționa mobilier urban. Totul ar fi fost pentru achiziționarea unor adăposturi modulare, pentru stațiile de troleibuz și autobuz, susține Clotilde Armand. Firma este a lui Alexandru Nanu, fost vicepreședinte TSD Prahova. Potrivit spuselor lui Clotilde, acesta nu ar fi primul contract cu autoritățile locale. În ultimii ani a avut mai multe contracte de la instituțiile subordonate de Primăria Capitalei.

„M-am uitat din nou prin SICAP (platforma publică de achiziții publice – n.red.) sa văd ce mai face dna Firea la PMB cu banii bucureștenilor. Țineți-va bine: în plină pandemie Primăria Municipiului București a acordat ieri un contract în valoare de 18.376.224 EURO unei firme controlate de Alexandru Nanu – fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte TSD Prahova, patronul clubului NUBA și amic cu V. Cosma & S. Ghita (Vlad Cosma și Sebastian Ghita, n.red.).
Contract: Achiziție de elemente constructive pentru mobilier urban, respectiv adăposturi modulare pentru stații de troleibuz și stații de autobuz”, scrie Clotilde Armand.

Gabriela Firea, acuzată că a cheltuit aiurea 18 milioane de euro. Pe ce s-au dus banii
Gabriela Firea, acuzată că a cheltuit aiurea 18 milioane de euro. Pe ce s-au dus banii

Firea nu renunță la testarea bucureștenilor

Primarul a ținut o intervenție live pe pagina sa de Facebook. Aceasta a susținut că nu va renunța la testarea bucureștenilor, iar acțiunea va avea loc în curând. Firea a mai ținut să precizeze că testele au fost deja comandate. Proiectul are la bază testarea a 10.500 de bucureșteni, cifra fiind un eșantion care reprezintă toate categoriile de vârstă.

„Săptămâna trecută a fost o întreagă discuție despre testarea bucureștenilor, despre cine asigură finanțarea, cine cumpără testele. Nu prea am fost sprijiniți, dar acest proiect este foarte important. Proiectul se va face de către Institutul Matei Balș, susținut de Primăria Capitalei și INSP. Am făcut comandă de câte două teste pentru fiecare dintre cei 10.500 de bucureșteni, testele vor veni în câteva zile și curând va începe și testarea”, a precizat Gabriela Firea.

Urmăriți Impact.ro și pe