Spitalul Județean Constanța, în centrul unui nou scandal. O pacientă Covid, filmată întinsă pe jos și acoperită doar cu un cearșaf. ”Asistentele îi spuneau cuvinte urâte”

Cristian Cojocaru 20.03.2021, 18:42
Spitalul Județean Constanța, în centrul unui nou scandal. O pacientă Covid, filmată întinsă pe jos și acoperită doar cu un cearșaf. ”Asistentele îi spuneau cuvinte urâte”

Nu se mai termină problemele la Spitalul Județean de Urgenţă Constanța. După ce în urmă cu câteva zile o tânără din Năvodari a acuzat unitatea medicală că nu au îngrijit-o corespunzător pe mama ei, care ulterior a decedat, acum spitalul este din nou în atenţia organelor de control.

Spitalul Judetean Constanţa are un spaţiu dedicat bolnavilor Covid-19

Şi asta dupa ce imagini șocante au fost surprinse într-un salon COVID în care o pacientă infectata stă pe jos, pe hol, învelita cu un cearșaf luat de pe pat si nici un cadru medical nu o baga in seama. Imaginile au fost filmate de-un alt pacient în urmă cu 4 luni şi publicată abia acum. Consiliul Judeţean Constanţa, în subordinea căruia se afla spitalul, a cerut o anchetă pentru a afla cine poartă vină pentru aceasta situaţie.

Sunt oameni suferinzi, veniţi din tot judeţul. Imaginile filmate de un pacient au fost surprinse pe „Secţia Medicala”. Imaginile cu femeia care stă pe jos, pe holul gol, cu un cearsaf pe umeri, au impresionat pe toată lumea. Cel care le-a filmat spune că personalul medical nu a bagat-o-n seama pe femeia care stă singură pe jos, pe hol.

„Se-auzea de-alăturat, era o de-asta, o rezervă, o femeie care tot apela din când în când disperată, săraca femeie. Se-auzeau vociferari când se duceau asistentele, şi îi spuneau , dar mai vezi de treaba ta, mai nu şitu ce, că ne-ai înebunit, că ne-ai zapacit, cuvinte urâte. La un moment dat am ieşit sa merg la toaletă şi atunci am rămas inmărmurit. M-am speriat că era-n dreptul uşii. Pur şi simplu am zisa că cad jos, eram terminat. Ca nu-mi venea să cred: femeia era dezbracată complet, deci complet dezbrăcatp , jos. Jos in fund, așa „, a declarat Ion Duţescu – pacient.

Nu este prima oară când Spitalul Judeţean Constanţa se află în centrul atenţiei publice
Nu este prima oară când Spitalul Judeţean Constanţa se află în centrul atenţiei publice

Imaginile au devenit virale

Imaginile care-au devenit virale au fost filmate în Spitalul de Urgență din Constanța, unitate care e în subordinea Consiliului Județean. Autoritățile locale s-au sesizat și au cerut investigații, să afle vinovații.

 “Se va demara o anchetă în acest caz, sunt imagini filmate în urmă cu mai multe luni însă vom încerca să aflăm ce s-a întamplat. Totodată, rugăm pacientii sau aparținătorii să ne aducă de îndată la cunoștință situațiile de acest gen pentru că numai așa se poate verifica și se pot dispune măsurile care se impun astfel încât să nu se mai întâmple asemenea incidente”, a declarat Crina Kibedi , purtător de cuvânt SCJU Constanţa.

Nu este prima oară când Spitalul Judeţean Constanţa se află în centrul atenţiei publice. În trecut, mai multe anchete administrative au relevat probleme administrative, anchetele fiind pornite tot de la pacienţi care au filmat tot felul de deficienţe.

„Dacă sunt competenţe administrative care ţin de Consiliul Judetean, intervenim de urgenţă; daca sunt competenţe medicale să se sesizeze Direcţia de Sănatate Publică. Eu când ajung luni o să am pe masa mea o informare cu privire la demersurile care se întreprind şi care s-au făcut”, a menționat Mihai Lupu – preşedinte Consiliul Judeţean Constanţa.

Urmăriți Impact.ro și pe