Acuzații grave de malpraxis la Spitalul Judeţean Constanţa. O femeie a murit în chinuri după ce medicii i-au greșit tratamentul

Ioana Constantin 17.03.2021, 18:50

Acuzații grave de malpraxis la Spitalul Judeţean Constanţa. O tânăra din Năvodari acuză medicii Spitalului Judeţean Sfântul Apostol Andrei din Constanţa că i-au tratat inuman mama care-a murit în chinuri groaznice chiar în ziua sfântă de Crăciun.

Acuzații grave de malpraxis la Spitalul Judeţean Constanţa

Fata susţine că medicii au legat-o de mâini iar asistentele au batjocorit-o şi nu i-au acordat îngrijirea de care avea nevoie. I-au aruncat şi castronul de mâncare în faţă şi n-au spălat-o atunci când trebuia. Femeia internată iniţial pe secţia Neurologie s-a stins la Terapie Intensivă. Cât a stat în spital s-ar fi infectat şi cu Covid, tot ca urmare a faptului ca a fost îngrijită necorespunzator.

Vai, nu mai pot mamă, nu mai pot și mă rupe de spate! Am țipat ca-n gură de șarpe ! Vai ce-am mai țipat pe-aici.

De dincolo de moarte, Paula Tudor, o constănțeancă de 53 de ani, vorbeşte într-o înregistrare pentru fiica ei de chinurile îndurate în ultimele sale zile. Femeia a fost internată pe 5 decembrie la Spitalul Județean Constanţa din cauza unui accident vascular cerebral suferit acasa. A stat câteva zile la Neurologie, timp în care starea ei s-a agravat.
S-au scurs 3 săptămâni de groază în care fiica Paulei privea neputiincioasă cum boala mamei avansează galopant şi tratamentul nu-şi făcea efectul. Mai mult decât atât, în loc să vadă o îmbunătăţire a sănatăţii, căpăta şi alte afectiuni. Amalia, tânăra care a primit de Crăciun cel mai urât cadou din viaţa ei, moartea propriei mame, abia-si găseşte vorbele. A fost martora chinurilor şi umilinţelor fără să poată face mare lucru.

Acuzatii grave de malpraxis la Spitalul Judetean Constanta
Acuzatii de malpraxis la Spitalul Judetean Constanta

Problemele au început din cauza personalului medical. Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Ea avea nevoie să fie schimbată, îngrijită, să i se ofere apă, să fie hranită. Stătea cu orele neschimbată cu zilele, a făcut chiar şi-o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită. De multe ori mă sună și-mi spunea „Amalia nu-mi aduc apă, mor de sete” și eu urma să sun la secție și să vorbesc direct cu doamnele asistente.

Ele s-au revoltat și au vrut să se razbune pe ea. Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos și după aceea i-au pus-o în față . Era legată de pat deoarece, fiind în această situație, vă dați seama, să vă interneze acolo fără să știti dacă este adevărat sau nu, au legat-o ca să o calmeze. Domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violență, echimoze pe față, pe mâini și pe picioare, dar și urme de legare la mâini, a spus Amalia Tudor, fiica pacientei.

„Evoluţia a fost una nefericită, dramatică”

Paula Tudor, femeia de 53 de ani internata la Neurologie, s-a îmbolnăvit în cele din urma de plămâni. Diagnosticul de bronhopneumonie i-a agravat starea de sănatate şi condiţia fizică în general, iar testele au arătat că se infectase şi cu coronavirus.

Starea ei era foarte bună în ultimele 2 zile si brusc s-a schimbat totul. Soția mi-a spus: au venit niște doamne asistente și mi-au făcut o injecție și țipa săraca. Am rămas șocați de ce s-a întamplat. Deci e pur și simplu incontestabil, a declarat și Costel Tudor, soțul femeii.

Pe 25 decembrie femeia a murit la ATI, lăsând în urmă minute întregi de înregistrări pe telefon în care-i spune fiicei sale câte a îndurat în spital. În replică, spitalul se apără, iar managerul unităţii medicale susţine că s-a făcut totul din punct de vedere medical pentru femeie.

Cazul este unul de la sfârşitul anului trecut. Vorbim de o pacientă cu diabet şi multe comorbidităţi, care a venit cu un accident vascular grav. Evoluţia a fost una nefericită, dramatică. Ştiu că familia a făcut plângeri peste tot. Am aici ancheta care s-a efectuat de la DSP şi care consemnează că toate procedurile care s-au efectuat au fost corecte, pacienta beneficiind de tratamentul maximal si corect, conform protocoalelor. Legat de legarea pacientei, nu pot afirma nimic, însă atunci când îţi vine agitat, cu tulburări, legarea devine o necesitate. Medicul a vorbit cu familia şi băniesc că a luat consimţământ. Iar referitor la masca de oxygen este exclus că s-a făcut forţat. Când ai o saturaţie de oxigen care periclitează viaţa, punerea măştii de oxigen devine obligaţie de serviciu, a mărturisit dr. Tiberiu Tofolean, manager Spitalul Județean Constanța.

Familia Paulei Tudor încearcă saă-i faca dreptate după moarte. Au depus plângeri la Poliție și la Colegiul Medicilor și speră ca vinovații să fie pedepsiți.

Urmăriți Impact.ro și pe