Modul în care 23 de cetățeni romi au păcălit autoritățile ca să nu stea în izolare la întoarcerea din Anglia

Daniela Alexandru 18.03.2021, 15:45
Modul în care 23 de cetățeni romi au păcălit autoritățile ca să nu stea în izolare la întoarcerea din Anglia

23 de cetățeni romi au păcălit autoritățile. Nu mai puțin de 23 de cetățeni de etnie romă din Țăndărei sunt cercetați penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” după ce au venit din Anglia și, pentru că ar fi trebuit să stea 14 zile în izolare, au mințit autoritățile de la vamă că vor sta cu toții la o adresă de pe o stradă din Țăndărei. În plus, după ce că nu au respectat măsura izolării, aceștia au participat și la înmormântare.

23 de cetățeni romi au păcălit autoritățile

Autoritățile ialomițene spun că cei 23 de romi au declarat vameșilor că vor sta cu toții în izolare la o adresă din Țăndărei. Mergând pe buna credință a oamenilor, vameșii nu au făcut verificări ulterioare ca să vadă dacă respectiva adresă există sau nu, astfel încât le-au permis să se deplaseze spre Țăndărei.

După ce au ajuns acasă, romii au participat la o înmormântare și pentru că s-au gândit ca ar putea avea probleme, aceștia au cerut Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să le aprobe o nouă adresă de izolare, alta decât cea declarată la punctul vamal la intrarea în România.

Autoritățile s-au autosesizat și verificările ulterioare au demonstrat că adresa declarată la vamă de cetățenii romi nu există și în plus, au participat și la o înmormântare în cele 14 zile în care ar fi trebuit să stea în izolare. Momentan, oamenii legii au deschis dosare penale și au dat amenzi în valoare de 8000 de lei.

23 de cetateni romi au pacalit autoritatile
23 de cetateni romi au pacalit autoritatile

În cauză există în lucru mai multe dosare penale ce au ca obiect comiterea infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor“. Totodată, persoanele în cauză au fost și sancționate pentru că au încălcat măsurile de izolare la domiciliu pe care ar fi trebuit să le respecte în momentul în care au pătruns pe teritoriul României, au declarat reprezentanții Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița pentru presa locală.

Potrivit autorităților naționale, toate persoanele care intră pe teritoriul României din Marea Britanie trebuie să intre automat în izolare pentru două săptămâni, deoarece Maria Britanie face parte  din lista țărilor incluse în așa-numita „zonă galbenă”.

Urmăriți Impact.ro și pe