Soţia lui Nicolae Botgros a murit. Mesajul emoţionant transmis de maestru pentru Lidia Bejenaru în urmă cu doar câteva zile

Iancu Andreea, Anca Lupescu 26.07.2021, 11:12
Soţia lui Nicolae Botgros a murit. Mesajul emoţionant transmis de maestru pentru Lidia Bejenaru în urmă cu doar câteva zile

O veste teribilă pentru Nicolae Botgros, după ce Lidia Bejenaru, soția artistului, a murit la numai 68 de ani. Celebrul compozitor și dirijor al Orchestrei „Lăutarii” din Chișinău, îndurerat de vestea că cea care i-a fost alături mai bine de cinci decenii s-a stins, îi transmitea un mesaj emoționant cu numai câteva zile înainte. Întreaga lume artistică este în doliu după ce au pierdut un om important și talentat pentru muzica populară.

Soția lui Nicolae Botgros, Lidia Bejenaru, a murit

Nicolae Botgros, maestrul dirijor din orchestra „Lăutarii”, trece prin momente dureroase, după ce soția lui, Lidia Bejenaru, și ea artistă de muzică populară, a murit la vârsta de 68 de ani. Aceasta a trăit o viață înconjurată de muzică, devenind solistă în mai multe orchestre importante de peste Prut. Vestea tragică a fost anunțată pe contul de socializare al lui Andrei Locoman, cel care a transmis gânduri frumoase despre solista din prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”.

Regretata Lidia Bejenaru a fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993, fiind considerată o artistă completă, aceasta scriind muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriul său. Totuși, primul și unicul disc al interpretei, intitulat „M-a cuprins un dor de mamă”, a apărut abia după 20 de ani de activitate muzicală. Lidia Bejenaru forma un cuplu cu Nicolae Botgros din 1971, cei doi având împreună un fiu, pe Cornel Botgros.

Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros, a scris Andrei Locoman pe o rețea socială.

Soția lui Nicolae Botgros a murit
Regretata Lidia Bejenaru și soțul său, Nicolae Botgros

Ce mesaj îi transmitea soțul său cu o săptămână înainte de tragedie

Mariajul dintre dirijorul Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru, regretata sa soție, nu a fost lipsit de impedimente. În ciuda faptului că cei doi au trăit împreună mai bine de cinci decenii de căsnicie, bărbatul are o fetiță cu fosta sa amantă, Anișoara Dabija. Chiar dacă a recunoscut-o pe fiica sa, Nicoleta, maestrul nu a renunțat la familia cu soția sa Lidia, căreia îi transmitea un mesaj emoționant chiar cu câteva zile înainte ca aceasta din urmă să se stingă din viață.

Toată viața am încercat să aduc armonie în sufletele oamenilor prin cântecul meu… armonie în viață, armonie în muzică…indiferent de ritm, impediment, urcușuri, obstacole… EA mi-a fost aproape, a fost propria mea armonie în cei 50 de ANI de CĂSNICIE. Mulți ani frumoși mamei, bunicii, mulți ani soției mele, Lidia Bejenaru! Să o ferească Domnul de toate relele și să îi aducă în drum doar oameni buni la suflet, a notat artistul pe contul său de Facebook în urmă cu o săptămână.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...