Nicolae Botgros, declarații care își vor face pielea de găină. Experiența pe care a avut-o ca pacient COVID-19 l-a marcat nespus

Andreea Bisinicu 26.11.2020, 15:11
Nicolae Botgros, declarații care își vor face pielea de găină. Experiența pe care a avut-o ca pacient COVID-19 l-a marcat nespus

Prin ce chinuri a trecut Nicolae Botgros ca pacient COVID-19. Declarații care își vor face pielea de găină. Experiența l-a marcat nespus. Ce a pătimit interpretul timp de o lună cât a fost internat la Terapie Intensivă.

Prin ce chinuri a trecut Nicolae Botgros ca pacient COVID-19

Prin ce chinuri a trecut Nicolae Botgros ca pacient COVID-19. Nicolae Botgros, celebrul dirijor, a fost internat o lună de zile la Terapie Intensivă, după ce a contactat virusul COVID-19. Artistul a povestit, cu durere în glas, despre momentele cumplite prin care a trecut cât timp a stat la ATI. Acum mai bine de o lună, Nicolae Botgros a fost internat de urgență și intubat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, unde medicii au fost mult timp rezervați în privința evoluției bolii în cazul său. Se pare că starea sa de sănătate a trecut prin momente de cumpănă din cauza problemelor pe care le avea deja. La scurt timp după ce medicii au constatat că virusul nu mai este în corpul său, Nicolae Botgros a mărturisit că luna petrecută în spital a fost foarte grea, mai ales că nu și-a putut vedea familia nici măcar pentru o clipă.

„Am urlat ca un câine săptămânile astea! Știi cum e să urli ca un câine? În singurătate și izolare totală? Nu mi-am văzut familia, copiii, de o lună… mi-era tare dor de oameni. De oameni îmbrăcați altfel decât medicii. Dar am înțeles că Dumnezeu mă iubește! Aveți grijă de voi!”, a declarat Nicolae Botgros după ce a ieșit de la ATI.

Nicolae Botgros, declaratii din infernul prin care a trecut la ATI
Nicolae Botgros, declaratii din infernul prin care a trecut la ATI

Coronavirusul i-a afectat 70% din suprafața plămânilor

Acum, din fericire, dirijorul se simte mult mai bine după ce s-a vindecat de coronavirus. Cu toate acestea, amintirile ultimelor 30 de zile sunt încă vii în memoria sa. Tratamentul administrat de medici în cadrul spitalului a avut efectele dorite și acum artistul a fost externat, unde s-a reunit cu familia care i-a lipsit atât de mult, în perioada în care a fost internat la Terapie Intensivă. Dirijorul orchestrei „Lăutarii” a vorbit despre drama prin care a trecut, ca pacient infectat cu virusul Sars-CoV-2. Starea sa de sănătate a fost mult mai șubredă decât ne-am fi închipuit. Se pare că virusul necruțător i-ar fi atacat plămânii în proporție de 70%. Artistul a avut mari dificultăți în a respira, chiar și cu masca de oxigen pe față. Nicolae Botgros mărturisește că a fost o experiență cumplită pe care nu i-o dorește nimănui:

„Plămânii mei au fost afectați în proporție de 70 la sută, poate chiar și mai mult. Nu simțeam nimic, pentru că am fost sedat. Când pacienții sunt mai agitați, mai agresivi, medicii le pun niște injecții și îi calmează. Cel mai greu mi-a fost să stau cu masca de oxigen pe față non-stop, inclusiv să dorm cu ea. Dar nici măcar nu poți să dormi, pentru că ești plin cu catetere, sonde, tuburi, cabluri! Esti ‘îmbrăcat’ în toate acestea și arăți ca un cosmonaut. Ți-e somn, dar nu poți dormi. Te temi să nu cadă vreo sondă, să nu iasă vreun cateter și să înceapă să curgă sânge. Stai mereu cu frica să nu se întâmple ceva. Somnul nu-i somn. Odihna nu-i odihnă. Șase zile și șapte nopți nu le-am dormit absolut deloc. Mai ațipeam uneori ziua, dar nici măcar nu știam când îi ziua și când e noapte. Mai întrebam pe câte un medic cât este ora… Mă simțeam ca într-o altă lume”, a mai declarat Nicolae Botgros, pentru report.md, scriu cei de la Gândul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI