Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru profesorii nevaccinaţi. Ce vor trebui să facă periodic cadrele didactice

Iancu Andreea, Anca Lupescu 26.07.2021, 12:30
Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru profesorii nevaccinaţi. Ce vor trebui să facă periodic cadrele didactice

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut un anunț important pentru profesorii nevaccinați. Politicianul a explicat care sunt condițiile în care urmează să înceapă și să se desfășoare anul școlar din toamnă, când ministrul speră ca elevii să nu se mai lovească de impedimente în cazul cursurilor cu prezență fizică și școala să nu se mai desfășoare online. În acest sens, Ministerul Educației și cel al Sănătății lucrează la stabilirea unor măsuri care vizează cadrele medicale neimunizate împotriva Covid-19.

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important pentru profesorii nevaccinați

Autoritățile române par să urmeze exemplul celor de peste hotare și iau măsuri privind cadrele medicale neimunizate împotriva Covid-19. În acest context, Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a făcut un anunț important pentru profesorii vaccinați. Acesta își dorește ca toți elevii să se întoarcă la cursuri, fizic, începând cu 13 septembrie. Potrivit politicianului, 60 la sută dintre cadrele didactice s-au vaccinat anti-Covid.

Totuși, campania de vaccinare pentru români continuă, autoritățile fiind de părere că este important ca mai ales personalul din învățământ să fie imunizat. Într-un interviu recent oferit pentru Digi24, ministrul Cîmpeanu a precizat că se ia în calcul instituirea unor măsuri precum obligativitatea vaccinării sau a testării pentru profesorii nevaccinați. Politicianul a punctat că este important ca imunizarea anti-Covid să se realizeze în continuare.

Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi decât cele pe care școala le-a suferit deja, a spus ministrul Educației.

Oficialul român a explicat și care este poziția sa în contextul interzicerii profesorilor de a intra la cursuri în cazul în care aceștia nu sunt vaccinați. 

Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Ce anunța a făcut Sorin Cîmpeanu pentru profesorii nevaccinați
Ministrul Educației speră ca elevii să revină în bănci din 13 septembrie

Se ia în calcul testarea profesorilor nevaccinați înainte de intrarea la cursuri

Deocamdată, singurele reguli care se aplică în cazul cursurilor desfășurate cu frecvență fizică sunt acelea de a purta masca și a respecta distanțarea fizică, precum și aerisirea încăperilor unde elevii și profesorii își petrec timpul. Pe de altă parte, oficialul român a menționat că se ia în calcul testarea cadrelor didactice în mod periodic, în cazul în care acestea nu se imunizează.

Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În privința frecvenței cu care s-ar putea realiza această testare urmează ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să stabilească de acord.

Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe