Câţi profesori s-au vaccinat până acum anti-covid în România. Sorin Cîmpeanu, mulţumit

Ana Ionescu, Narcisa Tomulescu 22.05.2021, 22:51
Câţi profesori s-au vaccinat până acum anti-covid în România. Sorin Cîmpeanu, mulţumit

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a oferit date ale celui mai recent bilanț în ceea ce privește vaccinarea anti-Covid în cadrul angajaților din învățământ. Ministrul s-a arătat mulțumit și a precizat că rata generală de vaccinare este de 60%, dintre care 58% cadre didactice.

Câți profesori s-au vaccinat până acum împotriva Covid

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că datorită eficientizării campaniei de vaccinare, foarte mulți profesori au reușit să se vaccineze. Acesta a anunțat că 151.000 de angajați din sistemul preuniversitar de stat și peste 34.000 de angajați din sistemul universitar de stat și privat s-au imunizat până acum împotriva noului coronavirus.

“Drept urmare am inițiat o acțiune de centralizare a raportărilor din toate cele aproape 17.000 de școli din România și aproape 100 de universități, iar rezultatul este îmbucurător: peste 185.000 de angajați din sistemul de educație sunt vaccinați. Cea mai mare parte dintre ei au procesul de vaccinare finalizat, sunt vaccinați cu ambele doze. Este vorba de un număr de peste 151.000 de angajați din sistemul preuniversitar de stat și de un număr de peste 34.000 de angajați din sistemul universitar de stat și privat.

În total, rata generală de vaccinare este de 58%, iar dacă ne raportăm strict la cadrele didactice este de 60%. Consider că este un mesaj foarte bun pe care sistemul de educație îl dă, mai ales în vedere începerii cursurilor, susținerii examenelor naționale, din perspectiva reluării cursurilor de către aproape toți elevii din România”, a explicat Sorin Cîmpeanu în cadrul emisiunii Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor.

Restul de 40% din cadrele didactice au contraindicații medicale sau refuză vaccinarea, a mai spui ministrul Educației.

“40% încă nu (s-au vaccinat – n.r.), unii au contraindicații medicale, alții nu doresc, ba fac și campanii antivaccinare. Cei mai mulți nu s-au concentrat pe subiect, au rezerve. Sunt convins că vom avansa, a declarat ministrul Educației.

Câţi profesori s-au vaccinat până acum anti-covid în România. Sorin Cîmpeanu, mulţumit
Câţi profesori s-au vaccinat până acum anti-covid în România. Sorin Cîmpeanu, mulţumit

Câți elevi s-au vaccinat până acum în România

Peste 2,7 milioane de elevi pot merge la școală cu prezență fizică din totalul celor aproape 3 milioane de elevi, a mai precizat ministrul Cîmpeanu, care a spus că este foarte încântat că mulți dintre elevii cu vârsta între 16 și 18 ani au ales să se imunizeze din proprie inițiativă.

“Avem elevi care ne-au dat o lecție. Nu am acum ultimele date, dar zilele trecute aveam 55.000 de elevi de 16, 17, 18 ani (13.000 de elevi de 16 ani, 17.000 de elevi de 17 ani și 25.000 de elevi de 18 ani). Cei mai numeroși sunt acei elevi care s-au vaccinat din proprie inițiativă. Nu sistemul, nu ministrul Educației a stimulat acest lucru. Personal, am primit mii de mesaje prin care sunt somat să opresc necesitatea și campania vaccinării”, a precizat ministrul.