Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii din clasele terminale. Ce se va întâmpla în cazul unui scenariu roşu

Ioana Bucur, Mirabela Năstase 28.02.2021, 11:16
Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii din clasele terminale. Ce se va întâmpla în cazul unui scenariu roşu

Anunț important făcut de ministrul Eucației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la soarta elevilor din clasele terminale. Ce se va întâmpla în cazul unui scenariu roșu.

Sorin Cîmpeanu, anunţ pentru elevii din clasele terminale

Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevii din clasele terminale. Ce se va întâmpla în cazul unui scenariu roșu, în unitățile de învățământ din întreaga țară. Ministrul Educației a dezvăluit, sâmbătă seara, că are de gând să ceară ca elevii din anii terminali – clasele a VIII-a și a XII-a –  să meargă în continuare la școală, chiar și în cazul în care zonele în care se află vor intra în scenariu roșu.

„Regulile de distanţare şi prudenţa trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a acfirmat Sorin Cîmpeanu, vorbind despre cazul în care școlile vor intra în scenariu roșu, la Realitatea Plus.

Examenele naționale se vor face cu prezența fizică a elevilor

Decizia sa este motivată, în primul rând, de faptul că examenele naționale se vor desfășura cu prezența fizică a candidaților în sălile de examinare, varianta evaluării în sistem online lăsând loc tentativelor de fraudare.

„Examenele naţionale vor fi cu prezenţă fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiţi. Aţi văzut ce se întâmplă cu acele cazuri evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă, deci nu vrem ca aceste lucruri să se repete”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Ministrul Educației, despre decontarea navetei elevilor
Sorin Cîmpeanu. Inquam Photos / Ilona Andrei

Situația la care face referire ministrul este cea de la Facultatea de Drept a Universității București, unde Consiliul și decanul au propus exmatricularea a 45 de studenți acuzați că au participat la fraudarea unor examene din sesiunea de iarnă a primului an.

„Ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenţi, sesizări însoţite de dovezi certe, pertinente şi concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultăţii de Drept şi Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti vor înainta Rectorului Universităţii din Bucureşti propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I. Studenţii pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfăşurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor şi rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susţinute online în luna februarie 2021”, precizează unitatea de învăţământ într-un comunicat.

Studenții acuzați au avut posibilitatea să își exprime punctul de vedere în cadrul Consiliului Facultății din 25 februarie 2021. Membrii Consiliului şi-au exprimat opţiunea cu privire la propunerea de exmatriculare, propunere adoptată cu o largă majoritate. Decanul Facultăţii de Drept va anula rezultatele obţinute de studenţii în cauză la examenele pentru care s-a dovedit implicarea lor în fraudă.

„Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti transmite opiniei publice că decizia de a propune exmatricularea a 45 de studenţi a fost una extrem de grea prin implicaţiile sale atât asupra studenţilor pentru care s-a propus exmatricularea şi a familiilor acestora, cât şi asupra întregului corp profesoral şi a tuturor celorlalţi studenţi ai Facultăţii noastre. Prin dimensiunea sa, aceasta este o decizie unică în istoria Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti”, a mai transmis instituția.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...