Ministrul Educației spune că elevii pot veni cu flori la școală de 1 și 8 martie. ”Nici mărțișorul nu e obiect personal”

Stan Filon 24.02.2021, 15:10
Ministrul Educației spune că elevii pot veni cu flori la școală de 1 și 8 martie. ”Nici mărțișorul nu e obiect personal”

Copiii și părinții lor nici nu mai știu ce să creadă. Unii oficiali spun că este interzis ca elevii să ofere profesoarelor cu ocazia zilei de 1 martie mărțișoare sau flori, pe când alte voci spun că acest obicei nu se poate schimba, chiar dacă suntem în plină pandemie de coronavirus.

Elevii pot merge cu mărțișoare și flori la școală, pe 1 și 8 martie

Elevii și părinții au rămas surprinși atunci când l-au auzit pe Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, spunând că de 1 și 8 martie elevii nu ar putea oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, din cauza ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății. Acesta prevede că este interzis schimbul de obiecte personale.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit și a făcut lumină în acest caz. Reprezentantul Guvernului Cîțu spune că florile și mărțițoarele nu sunt obiecte personale, așa că elevii pot oferi cui doresc flori și mărțișoare, pe data de 1 și 8 martie.

Elevii pot merge cu martisoare si flori la scoala, pe 1 si 8 martie
Elevii pot merge cu martisoare si flori la scoala, pe 1 si 8 martie

”Școlile sunt în subordinea Ministerului Educației”

“Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal, cum sunt cele prevăzute în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind școlile”, a spus miercuri, la Antena 3, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce va spune dacă ministrul Sănătății va avea altă opinie, Sorin Cîmpeanu a spus că el are de spus ultimul cuvânt referitor la ceea ce se întâmplă în școlile din România!

“Ordinul de ministru comun, educație-sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal. Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”.

Referitor la o posibilă reacție contrară venită de la Ministerul Educației, acesta a spus: “Deocamdată, școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Nici nu va transmite. E un punct de vedere oficial”, a mai spus Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...