Soluția care te scapă de grăsimea de pe gresia din bucătărie cât ai clipi. Rezultatul neașteptat, în doar 10 minute

Anca Manolica 30.09.2022, 21:29
Soluția care te scapă de grăsimea de pe gresia din bucătărie cât ai clipi. Rezultatul neașteptat, în doar 10 minute

Pentru cei mai mulți dintre noi, bucătăria este adesea inima casei. De la gătitul și pregătirea mâncării până la petrecerea timpului liber, aici stăm o bună bucată din zi. Așadar, murdăria se poate acumula rapid pe pereții și pe gresia din bucătărie fără ca noi măcar să ne dăm seama. Iată o metodă care te ajută să păstrezi faianța bucătăriei cu aspect curat și strălucitor.

Soluția care te scapă de grăsimea de pe gresia din bucătărie

Gătitul provoacă multă mizerie în zona bucătăriei, inclusiv pe pereți în timp. Rezultatele finale sunt gresia de bucătărie unsuroasă. Cu toate acestea, această încăpere este considerată a fi inima fiecărei case. Ca atare, menținerea unei rutine regulate de curățenie este cel mai bun mod de a economisi timp cu treburile casnice și de a îți păstra casa fără bacterii dăunătoare.

Fiecare persoană trebuie să se asigure că bucătăria sa este întotdeauna curată și prezentabilă dacă vrea să o facă primitoare. Dar cum se poate asigura cineva că acest lucru se întâmplă?

Iată la ce trucuri să apelezi

Bucătăria este un spațiu folosit intens, motiv pentru care aceasta se murdărește ceva mai repede. Și, în ciuda faptului că suntem atenți atunci când gătim, grăsimea și uleiul se împrăștie peste tot, dar mai ales pe plăcile de gresie sau faianță. Deși putem șterge fiecare suprafață din bucătărie de fiecare dată când gătim, în mod realist, cei mai mulți dintre noi nu fac acest lucru mereu.

Cum scapi de grăsimea de pe gresia din bucătărie
Cum scapi de grăsimea de pe gresia din bucătărie

În mod ideal, grăsimea și stropii de ulei ar trebui să se șteargă la scurt timp după murdărie. Cu cât observi mai repede și acționezi mai repede, cu atât mai ușoară este curățarea acestora. Pe măsură ce petele de ulei și de grăsime se întăresc, ele se impregnează mai adânc în pereți sau în faianță. Cu cât pătrund mai adânc, cu atât sunt mai greu de îndepărtat, dar nu imposibil.

În rândurile de mai jos îți vom arăta câteva metode prin care să cureți grăsimea de pe pereții bucătăriei rapid și ușor:

  1. Amestecă bicarbonat cu apă și aplică pasta pe gresie. După 10 minute, pulverizează deasupra oțet și freacă cu un burete, după care clătește bine.
  2. Taie o lămâie în jumătate și freacă zonele murdare. Așteaptă 10 minute și șterge apoi cu un burete umed.
  3. Amestecă acid citric cu apă și pulverizează zona murdară. După 10 minute, șterge cu un burete umed.
  4. Diluează amoniac în apă într-un raport de 1: 2 și pulverizează pe gresie. După 10 minute, șterge cu un burete umed.

Atenție! În cazul în care folosești produse chimice de uz casnic din magazine, alege-le pe cele de tip gel, deoarece cele sub formă de pulbere sunt prea agresive pentru suprafața lucioasă a plăcilor și o pot deteriora.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...