Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care îți curăță cuptorul de petele de grăsime. Trucul simplu și eficient

Redacția IMPACT 15.01.2020, 13:48
Metoda banală cu bicarbonat de sodiu care îți curăță cuptorul de petele de grăsime. Trucul simplu și eficient

Bicarbonatul de sodiu este unul din ingredientele pe care ni l-au tot recomandat în trecut mamele și bunicile noastre pentru a ne curăța diverse obiecte din casă. Pe lângă albirea dinților sau eliminarea acneei, bicarbonatul de sodiu mai are numeroase alte întrebuințări de care este posibil să nu fi aflat.

O soluție ieftină și la îndemână pentru petele de grăsime

Bicarbonatul de sodiu rămâne în continuare ingredientul minune din orice gospodărie. Bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină menit să dizolve murdăria de pe multe suprafețe, inclusiv petele de grăsime care probabil ți-au dat bătăi de cap deja până acum. Acesta se dovedește a fi util în eliminarea petelor de ulei și de grăsime care cad de cele mai multe ori pe podea, fie că vorbim despre parchet, sau gresie. Mai mult, folosind bicarbonatul de sodiu putem scoate inclusiv petele de grăsime care s-au scurs pe aleea din curte, în eventualitatea în care locuim la casă.
Bicarbonatul de sodiu se poate dovedi un real ajutor în eliminarea petelor de grăsime din cuptor, de care ne este foarte greu să scăpăm după ce gătim. Fie că vorbim despre cuptorul în care gătim sau fie că discutăm despre cel cu microunde, putem scoate petele foarte ușor folosind bicarbonat. Tot ce trebuie să facem este să turnăm acest ingredient din abundență pe pe suprafețele murdare, după care adăugăm apă cu ajutorul unui pulverizator. Lăsăm să acţioneze peste noapte. A doua zi, ştergem resturile cu o cârpă sau lavetă.

Un aragaz mai curat cu bicarbonat de sodiu

Totodată, pentru curățarea aragzului, bicarbonatul de sodiu este mai mult decât eficient. Ce trebuie să faci?

Curățarea aragazului poate fi făcută cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Foto: pxhere.com
Curățarea aragazului poate fi făcută cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Foto: pxhere.com

Amestecă într-un bol, bicarbonat de sodiu cu o lingură de detergent de vase și un pic de apă cât să obții o pastă groasă, aplică apoi pe toată suprafața murdară, după care așteaptă să acționeze timp de câteva minute bune. La final, curăță cu un burete umed, clătește și mai apoi șterge cu o lavetă de microfibră, potrivit acasacumami.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe