Trucul banal cu bicarbonat de sodiu care te ajută să scapi de urmele de pe pereți. Soluția simplă și eficientă

Iancu Andreea 09.07.2020, 13:16
Trucul banal cu bicarbonat de sodiu care te ajută să scapi de urmele de pe pereți. Soluția simplă și eficientă

Familiile cu copii mici știu despre ce vorbim. De câte ori nu s-a întâmplat să te trezești cu o frumusețe de desen direct pe pereții albi ai camerei?! Sau să ai parte de un accident în bucătărie, care să împrăștie ingredientele din rețetă pe albul imaculat al peretelui?! Cum soluții se găsesc pentru orice, poți încerca un truc simplu, folosind bicarbonatul de sodiu.

Aliatul tău în curățenie

Deși este adesea utilizat în bucătărie, pentru prepararea aluaturilor sau blaturilor pufoase, bicarbonatul ascunde calități minunate. Acest simplu ingredient poate fi utilizat atât în tratamente de frumusețe, cât și la curățenie. Dacă și tu te-ai săturat de soluțiile toxice, care îți pun sănătatea în pericol, încearcă bicarbonatul. Poți economisi astfel și banii dați pe produsele din comerț.

Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu poți elimina, de exemplu petele de pe caserolele de plastic. Totodată, acesta are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute, deci nu ezita să-l folosești pentru a împrospăta frigiderul. De asemenea, dacă ai nevoie de un aliat care să curețe grăsimea și murdăria de pe cuptor, aragaz, gresie sau faianță, alege din nou o soluție din bicarbonat și apă. Vei observa rezultate uimitoare și în cazul oalelor, tăvilor sau tigăilor.

Pe de altă parte, cu ajutorul acestui ingredient banal poți curăța jucăriile, pentru care nu poți utiliza substanțe toxice. De asemenea, ai posibilitatea să elimini mucegaiul sau să împrospătezi canapeaua cu ajutorul unei soluții de apă și bicarbonat.

Bicarbonatul de sodiu, ajutor în curățarea petelor de pe pereți
Bicarbonatul de sodiu, ajutor în curățarea petelor de pe pereți

Curăță petele de pe pereți

Și pentru a reveni la problema inițială, petele de pe pereți, folosește același ingredient minune. Dacă peretele vopsit cu lavabilă are nevoie de o curățare temeinică, vei avea nevoie de o cârpă pe care să presari bicarbonatul de sodiu. Astfel, curăță zona pătată cu ajutorul acestui ingredient. Vei observa rezultate uimitoare. Chiar și operele celor mici vor lăsa loc unei suprafețe curate și igienizate.