Soldatul erou din Târgoviște, care a salvat o femeie de la moarte, a primit Emblema de merit „Acţiuni Umanitare” clasa a III-a. Ce l-a făcut pe bărbat să sară rapid în ajutor

Daniela Alexandru 04.03.2021, 11:22
Soldatul erou din Târgoviște, care a salvat o femeie de la moarte, a primit Emblema de merit „Acţiuni Umanitare” clasa a III-a. Ce l-a făcut pe bărbat să sară rapid în ajutor

Soldatul erou din Târgoviște. Acum aproximativ două săptămâni, soldatul târgoviștean Iancu Laurențiu devenea eroul unei familii al cărei apartament luase foc. Soldatul, aflat în timpul său liber, a intrat în flăcări pentru a o salva de la o moarte sigură pe o vecină, în vârstă de 62 de ani, care era imobilizată la pat și care nu s-ar fi putut salva din calea flăcărilor. Acum, tânărul soldat târgoviștean a primit Emblema de merit „Acţiuni Umanitare” clasa a III-a.

Soldatul erou din Târgoviște a primit Emblema de merit „Acţiuni Umanitare”

Deși se afla în timpul liber și putea să nu-și riște viața pentru salvarea unui seamăn, Laurențiu Iancu, nu a stat pe gânduri atunci când a auzit țipetele femeii care a realizat că apartamentul ei este în flăcări. Acesta a intrat în clădire și a scos-o pe femeie înainte de sosirea echipajelor de pompieri târgovișteni.

La două săptămâni distanță, Iancu Laurențiu, din cadrul Batalionului 1 Rachete Sol-Aer Boteni, a primit Emblema de merit „Acţiuni Umanitare” clasa a III-a. Distincţia i-a fost oferit de Şeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană.

Soldatul erou din Targoviste
Laurențiu Iancu

Pompierii târgovișteni au fost alertați că într-un cartier din orașul Târgoviște a izbucnit un incendiu, la un apartament. Proprietara apartamentului, o femeie în vârstă de aproximativ 60 ani, supraponderală și nedeplasabilă, a fost evacuată de către vecini, fiind găsită de paramedicii SMURD în stare conștientă, cu un ușor atac de panică. Ulterior s-a aflat că eroul femeii este soldat.

Eu nu am făcut altceva decât să îmi urmez instinctul de a da o mână de ajutor unui om căzut. Satisfacția de a salva un om de la moarte este inimaginabilă! Dacă puteți să ajutați, nu ezitați, însă fiți raționali!, este mesajul pe care l-a tranmis, presei locale, Laurențiu Iancu.

După intervenția sa, Laurențiu a fost tranportat la spital și intubat pentru că a inhalat mult fum, însă acum se simte bine.

Urmăriți Impact.ro și pe