Constanța: Imagini noi înfiorătoare cu femeia care a căzut de la balconul locuinței incendiate. Ce i-au făcut pompierii? Soțul privea îngrozit totul VIDEO

Elena Avramescu, Ioana Constantin 18.02.2021, 13:55
Constanța: Imagini noi înfiorătoare cu femeia care a căzut de la balconul locuinței incendiate. Ce i-au făcut pompierii? Soțul privea îngrozit totul VIDEO
Au apărut imagini noi cutremurătoare cu femeia care a căzut de la balcon, mai precis în momentul intervenției pompierilor de la incendiu.  Pe o filmare făcută de un amator se vede victima pe asfalt, precum și manevrele medicale ale echipajului ajuns lânga ea.

Imagini noi înfiorătoare cu femeia care a căzut de la balcon

Sunt imagini care stârnesc controverse: pompierii o ridică pe femeie de maini și de picioare și o mută de sub balconul care ardea puternic. Nu folosesc targa, și nici guler cervical ca s-o imobilizeze. Totul se întamplă sub privirile îngrozite ale soțului, care nu mai are cuvinte.
Aceste imagini au fost filmate imediat dupa ce femeia s-a prăbușit pe asfalt. Din balconul în flăcări se desprindeau bucăți de tamplarie de plastic arzând, care cădeau pe trotuar în jurul trupului nensuflețit. Astfel că trebuia făcut urgent ceva.
Personalul aflat la fața locului a abordat o manevră de urgență pentru mutarea victimei din zona respectivă, întrucât în orice moment, din cauza focului, puteau să se desprindă elemente din construcția blocului, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.
Primii pompieri ajunși o mută pe femeie, repede, câțiva metri în lateral, iar pe filmare se poate observa cum un angajat SMURD și un pompier o iau de mâini și de picioare. A fost făcută manevra conform protocoalelor medicale?  Pompierii constănțeni spun că n-a mai fost timp de protocoale medicale ce implică targa și imobilizarea gâtului cu guler cervical.
Imagini infioratoare cu femeia care a cazut de la balcon
Imagini noi infioratoare cu femeia care a cazut de la balcon

Soțul femeii, de negăsit de la momentul producerii tragediei

Interesul major a fost acela de a aplica în cel mai scurt timp manevrele de resuscitare ale victimei în condiții de siguranță. Să ia targa ar fi presupuns un timp suplimentar, iar in acele momente orice secundă, orice minut, erau vitale, a mai adăugat Anamaria Stoica.
Sunt aspecte care vor fi investigate de procurorii militari care au preluat ancheta în acest caz. Astăzi, șefii ISU Dobrogea au întocmit lista tuturor ofițerilor și subofiterilor care au participat la misiunea de stingere a incendiului de pe Bulevardul Mamaia, de unde a căzut femeia de la balcon. Aceasta listă va fi transmisă Parchetului Militar de la București pentru ca după aceea, procurorii militari să-i cheme la audieri, unul câte unul, pe fiecare dintre participanții la acea misiune.
Între timp, rudele femeii prăbușite de la balcon se pregătesc de înmormântare. Trupul neînsuflețit a fost luat de la morgă și depus la Cimitirul Central. Un nepot s-a ocupat de acte și de procedurile legale. Soțul femeii n-a mai fost zărit de doua zile. Membrii ai familiei apropiați de el spun că este în continuare într-o stare deplorabilă.
Incendiul de la Constanța și misiunea pompierilor care au intervenit fără cele necesare într-un bloc cu 7 etaje sunt obiectul a 4 anchete acum, din care două sunt penale.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI