Cătălin Denciu, primele declaraţii după incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ. Medicul erou: „Pot merge din nou”

Nicu Stan 04.03.2021, 10:06
Cătălin Denciu, primele declaraţii după incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ. Medicul erou: „Pot merge din nou”

Cătălin Denciu, primele declaraţii după incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ. Medicul erou are vești nemaipomenite și anunță că poate merge din nou.

Vești bune despre medicul Cătălin Denciu. Care este stare de sănătate a eroului de la spitalul din Piatra Neamț

Cătălin Denciu a făcut primele declaraţii după incendiul devastator de la spitalul din Piatra Neamţ. Medicul erou a anunțat că: „Pot merge din nou„.

Medicul erou Cătălin Denciu, care a fost rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț, în timp ce încerca să își salveze pacienții și transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia, a declarat pentru un site al Apărării din Belgia că se poate deplasa din nou pe picioarele lui, deși îndoirea brațelor este încă problematică.

Catalin Denciu mai are mult de indurat pana se va fi reabilitat complet
Catalin Denciu mai are mult de indurat pana se va fi reabilitat completCatalin Denciu mai are mult de indurat pana se va fi reabilitat complet. Sursa foto: beldefnews.mil.be

Cătălin Dnciu a fost în comă indusă timp de 3 săptămâni

Medicul erou Cătălin Denciu a povestit cum s-a trezit la terapie intensivă după coma artificială în care a fost indus timp de trei săptămâni.

Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă”, spune el  pentru beldefnews. ”Acolo am fost îngrijit de asistenți medicali și kinetoterapeuți. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de îngrijire medie . Am reușit treptat să mă mișc și să merg din nou.

Cătălin Denciu mai are mult de lucru pentru a se reabilita complet

Astăzi pot deja să merg cu bicicleta. Îndoirea brațelor este încă dificilă, așa că urmez o mulțime de ședințe cu kinetoterapeuții și terapeutul pentru a învăța să-mi mișc coatele din nou.

Reabilitarea este departe de a se termina, dar știu că trebuie să dau totul pentru a mă simți din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuși”, a declarat el.

Ultima intervenție chirurgicală a suferit-o în urmă cu câteva săptămâni

Au trecut câteva săptămâni de la ultima intervenție chirurgicală, iar reabilitarea lui Cătălin Denciu a dat deja roade, mai informează sursa citată.

De asemenea, soția sa, dr. Alina Denciu, a călătorit în Belgia și stă într-o cameră pentru personalul militar de la spital pentru a-i oferi soțului ei sprijin strâns în tot acest timp. Între timp, ea învață și tehnici de îngrijire și reabilitare pentru a avea grijă de soțul ei după îl va lua acasă.

Când s-a întâmplat tragedia de la spitalul din Piatra Neamț

Reamintim că sâmbătă, 14 noiembrie 2020 un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, în urma căruia 10 persoane au murit.

Medicul Cătălin Denciu, care se afla de gardă în noaptea respectivă, rănit în incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț în timp ce încerca să își salveze pacienții, a fost transferat a doua zi, pe data de 15 noiembrie 2020, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Urmăriți Impact.ro și pe