Situație dramatică în Capitală. Un copil de 9 ani a căzut într-o groapă RADET cu apă clocotită. Reacția companiei

Cătălina Burghelea 19.10.2021, 08:10
Situație dramatică în Capitală. Un copil de 9 ani a căzut într-o groapă RADET cu apă clocotită. Reacția companiei

UPDATE 10.28 Compania Municipală Termoenergetica intervine în incidentul produs în Sectorul 1 al Capitalei, după ce un copil de doar 9 ani a căzut într-o groapă cu apă clocotită.

RADET a oferit explicații pentru incidentul produs în Sectorul 1 al Capitalei

RADET a explicat că, în jurul orelor 20.20, la call-center s-a primit o sesizare de la un cetățean care semnala că un copil a călcat într-o alveolă/zonă cu apă fierbinte, pe un teren din zona străzii Hrisovului nr. 32 din Sectorul 1 (cartierul Pajura). În urma verificărilor, reprezentanții companiei au stabilit că incidentul s-a produs într-un spațiu verde (împrejmuit parțial cu gard) situat între blocuri, unde, din cauza fisurării unei conducte, apa caldă a iesit la suprafață. Compania a precizat că zona a fost împrejmuită cu bandă inscripționată și plasă de protecție.

„Ne exprimăm regretul față de cele întâmplate și sperăm, alături de familie, într-o recuperare cât mai rapidă și ușoară a copilului. Compania Termoenergetica depune toate eforturile ca astfel de evenimente nedorite să nu mai aibă loc. Din cauza stării de degradare a conductelor, în Capitală există multe zone cu probleme similare”, a declarat compania, într-un comunicat de presă.

Termoenergetica a mai spus că angajații companiei intervin zilnic pentru remedierea avariilor, însă „nu pot acoperi toate problemele, din cauza resurselor limitate”.

Un copil de nouă ani a căzut în timp ce se juca într-o groapă RADET cu apă clocotită! Micuțul a fost transportat de urgență de către părinți la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, deoarece Ambulanța nu avea mașini disponibile. Băiețelul are arsuri de gradul trei. Incidentul s-a petrecut după numeroase sesizări ale părinților copilului, făcute în urmă cu trei săptămâni, timp în care nu s-a intervenit deloc pentru astuparea locului.

Un băiețel a căzut într-o groapă cu apă clocotită, săpată de RADET

Groapa RADET cu apă clocotită era descoperită de mai bine de trei săptămâni, perioadă în care niciun reprezentant al Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București nu a luat măsuri pentru a izola zona, mai ales că exista pericol imens pentru copii, dar și pentru adulți. Tatăl copilului ars în urma căzăturii a declarat că a făcut mai multe sesizări în acest sens, dar fără rezultat.

”A fost o durere cumplită, salvarea n-a putut să ajungă”, a declarat tatăl băiețelului de doar 9 ani.

Mărturiile tatălui copilului sunt șocante

În timp ce se juca în acea zonă abandonată, unde se formase o mlaștină cu apă clocotită, copilul de 9 ani s-a apropiat prea mult de acel loc, a alunecat și a căzut în groapa RADET. Din fericire, a fost observat de vecini și salvat, iar părinții săi au fugit cu el la spital, pentru că salvarea n-a putut să ajungă, din cauza crizei de Covid.

”Noi n-am știut cât de fierbinte e apa, doar am anunțat că iese la suprafață apă fierbinte și am ferit copiii să se joace în apropiere. Nu a venit nimeni.” a spus tatăl lui Damian.

”Piciorul stâng, cu care a căzut în apă e foarte grav, are pielea căzută. Medicii au zis că e posibil să fie nevoie de operație. N-aș putea să spun foarte multe decât că a fost o durere cumplită și salvarea n-a putut să ajungă. Ne-au spus că sunt foarte aglomerați și că nu pot ajunge.” a mai declarat tatăl băiatului, care a spus că în cele trei săptămâni, de când e apa clocotită pe iarbă, de cel puțin 3-4 ori i-a îndepărtat pe copii din zonă.

Sesizările au fost făcute și în scris, există și sesizări înregistrate pe site-ul RADET. Noi nu am știut cât de fierbinte e apa, doar am anunțat că este aici un loc în care iese la suprafață apă fierbinte și am ferit copiii să nu se joace acolo, neștiind despre ce este vorba, dar nu a venit nimeni, nu a fost împrejmuit până acum”, a declarat Mihai Eremia, tatăl copilului, la Antena 3.

Decizie radicală după falimentul RADET

Anchetă demarată de Poliția Capitalei

În urma celor întâmplate în Sectorul 1, Poliția Capitalei a precizat că va demara o anchetă, pentru a descoperi cine se face cu adevărat vinovat pentru producerea acestui accident. Damian a fost dus la spital, suferind arsuri grave la unul dintre picioare.

„La data de 18 octombrie 2021, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 5 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că un minor a căzut într-o groapă săpată pentru a permite accesul la o conductă de apă caldă. Minorul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, prezentând, la un picior, leziuni prin arsură.

În cauză, Secția 5 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, a declanșat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, precum și pentru stabilirea situației de fapt”, a transmis Poliţia Capitalei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...