Sinaia: Moarte tragică pentru un angajat al cabanei Piatra Arsă. A făcut stop cardiac în timp ce însoțea un grup de turiști

Daniela Alexandru 25.01.2021, 14:20
Sinaia: Moarte tragică pentru un angajat al cabanei Piatra Arsă. A făcut stop cardiac în timp ce însoțea un grup de turiști

Moarte tragică pentru un angajat al cabanei Piatra Arsă. Muntele a fost pasiunea vieții sale și tot pe munte și-a găsit sfârșitul. Este vorba despre un ghid montan, angajat al cabanei Piatra Arsă, care, în timp ce le arăta unor turiști frumusețile neasemuite ale munților Bucegi s-a prăbușit în zăpadă și a decedat. Salvamontiștii de la Sinaia au încercat să-l readucă la viață pe colegul lor, dar manevrele de resuscitare nu au dat roade.

Moarte tragică pentru un angajat al cabanei Piatra Arsă

Echipele de la Salvamont Sinaia au fost alertate , duminică, 24 ianuarie, cu privire la faptul că unui ghid turistic, angajat la cabana Piatra Arsă, i s-a făcut rău în timp ce însoțea un grup de turiști pe munte. Bărbatul s-a prăbușit în zăpadă, însă, în ciuda faptului că salvamontiștii au făcut tot ce le-a stat în putință să-l resusciteze, manevrele durând aproape o oră, inima bărbatului nu a mai vrut să pornească, el suferind de un stop cardiac.

La ora 11:03 am fost anunțați că o persoană se simte rău și a căzut din picioare în Șaua Călugărului. Coborâm drept de pe Furnica cu snowmobilul (panta cu inclinatie de 40 grade) astfel prima echipa de intervenție ajunge la fața locului la 11:09. Evaluăm și constatăm că persoana a intrat în stop cardio-respirator. Sunt inițiate manevrele de resuscitare, efectuându-se masaj cardiac și pentru câteva minute pacientul pare să-și revină.

Continuăm masajul timp de 50 de minute. Din păcate, tot ce ne-a mai rămas de făcut a fost să-l transportam la Cota 1400. Este o zi tristă pentru că un om al muntelui, pe care îl știam, a murit în brațele noastre. Echipa Salvamont Sinaia transmite sincere condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont Sinaia.

Din spusele apropiaților, se pare că omul se știa cu probleme cardiace, dar dragostea pentru munte a fost mai puternică și nu a încetat să mai practice meseria pe care o iubea.

Urmăriți Impact.ro și pe