Salvamontiștii din Sinaia l-au căutat o oră și jumătate pe un turist. Unde l-au găsit: „Unele cazuri sunt amuzante”

Andreea Bisinicu 14.01.2021, 19:08
Salvamontiștii din Sinaia l-au căutat o oră și jumătate pe un turist. Unde l-au găsit: „Unele cazuri sunt amuzante”

Salvamontiștii din Sinaia l-au căutat o oră și jumătate pe un turist. Unde l-au găsit este de-a dreptul incredibil: „Unele cazuri sunt amuzante”. Bărbatul se afla în stare de ebrietate atunci când a fost descoperit. După ce l-au căutat după aproape două ceasuri, care a fost reacția salvatorilor atunci când l-au ridicat. Întâmplarea a fost povestită pe pagina lor oficială de Facebook.

Salvamontiștii din Sinaia l-au căutat o oră și jumătate pe un turist

Mai ceva ca în filmele cu Benny Hill. Salvamontiștii din Sinaia au fost sunați de urgență, miercuri, 13 ianuarie 2021, să plece în căutarea unui turist pe pârtia Variantă din Sinaia. Salvatorii l-au căutat pe bărbat timp de aproape două ceasuri. După mai bine de o oră și jumătate, salvamontiștii l-au găsit pe turist dormind în zăpadă, la o distanță considerabilă față de locul în care s-ar fi spus că se afla inițial. Acesta se afla în stare de ebrietate și duhnea a alcool, iar reacția celor care l-au găsit a fost una savuroasă. Într-o postare pe pagina lor oficială de Facebook, echipa de salvare montană a scris că individul era „un pic obosit și dezorientat”.

„Unele cazuri au doza lor de amuzament și hazard. Ieri suntem solicitați să intervenim pe pârtia Variantă deoarece este o persoană care nu se simte bine. Ne echipăm, ne urcăm pe snowmobil, dăm drumul la alarmă, ajungem în zonă, ne uităm, nimic… totul alb. Continuăm să-l căutăm inclusiv în afara pârtiei, tot nimic…. După o oră şi jumătate îl descoperim dormind, acoperit complet de zăpadă, în apropierea locului indicat… Starea de sănătate: Bună, un pic obosit şi dezorientat…”, au scris salvamontiştii din Sinaia pe pagina de Facebook a instituţiei, sub titlul „Jurnal de salvator”

Acesta nu a fost singurul caz pe care salvamontiștii l-au rezolvat în decursul zilei de miercuri, 13 ianuarie. Tot ieri, aceștia au fost trimiși în misiune pentru a ajuta persoane cu probleme medicale, precum rupturi de ligamente sau entorse, și anumiți turiști care se rătăciseră prin munți.

Salvamontistii din Sinaia au salvat un barbat in stare de ebrietate care dormea in zapada
Salvamontistii din Sinaia au salvat un barbat in stare de ebrietate care dormea in zapada

Salvatorii anunță risc de avalanșă în munții Bucegi

Acum 24 de ore, salvamontiștii din Sinaia au făcut un apel de urgență către românii și turiștii care se aflau în Sinaia sau care aveau planuri de a merge în Sinaia în timpul weekendului. Toate pârtiile s-ar putea închide din pricina riscului de avalanșă. Ultimele ninsori din Bugeci au adus un strat nou și instabil de zăpadă. Din această cauză, salvatorii montani au anunţat, pe reţelele de socializare, că există risc de avalanşă de gradul 4, între cota 1400 şi 2000. De aceea, turiștii au fost sfătuiți să plece în alte stațiuni.

„ATENȚIONARE! RISC DE AVALANȘĂ! În continuare există riscul de producere a avalanșelor pe zonele de ski în afara pârtiilor amenajate (Off-piste), respectiv în zonele Peleș, Pelișor, Zade, Carp, Târle și Papagal.”, au scris reprezentanții salvamontiștilor pe pagina lor oficială de Facebook.

Această atenționare nu este prima de pe anul acesta. Pe 11 ianuarie, echipa salvamontiștilor a făcut un apel către toți cei care se aventurează pe pârtiile din Sinaia să fie atenție la condițiile meteo.

Urmăriți Impact.ro și pe