Elevii claselor a opta au susținut astăzi simularea la limba maternă din cadrul Evaluării Naționale 2021. După ce, la începutul săptămânii, au dat examenele la Limba română și Matematică, acum elevii minorităților naționale așteaptă să se afișeze inclusiv rezultatele pentru examenul la limba maternă. În așteptarea examenelor finale la Evaluarea Națională 2021 din luna iunie, aceștia își vor analiza deocamdată evoluția din cadrul simulărilor.
O nouă zi importantă pentru elevii de clasa a opta, mai exact cei care face parte din minoritățile naționale. Aceștia au avut de susținut astăzi examenul la limba maternă în cadrul Simulării pentru Evaluarea Națională 2021. La fel ca și în cazul primelor două probe, cea la Limba română și Matematică, examenul a început încă de la ora 9 a dimineții, iar elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva cerințele. Examenele pentru Simularea Evaluării Naționale 2021 au fost întocmite conform cadrului instituit de Ministerul Educației, și au constat în aproximativ patru subiecte pentru fiecare limbă maternă în parte.
La fel ca și în anii precedenți, notele obținute în urma probelor de la Simulare nu vor fi trecute în catalog decât în situația în care elevul solicită acest lucru. În principiu, rezultatele obținute la aceste examene de probă vor fi discutate cu profesorii în mod individual sau în clasă, cu toți elevii. Toate rezultatele de la examenele de Simulare pentru Evaluarea Națională 2021, inclusiv cele la limba maternă, vor fi anunțate pe data de 16 aprilie.
Restricțiile din cazul localităților aflate în carantină au făcut ca o parte dintre elevii români din clasele a opta să nu poată susține simularea pentru Evaluarea Națională 2021. Totuși, aceștia vor avea posibilitatea să ia parte la aceste examene de Simulare până la data de 15 mai, conform unei decizii a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Având în vedere faptul că în perioada 22 – 31 martie se desfăşoară simulările pentru evaluările naţionale 2021 şi examenele naţionale de Bacalaureat, menţionăm că deplasarea elevilor în vederea participării la simulările pentru examenele naţionale este circumscrisă altor motive justificate din ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de urgenţă privind instituirea carantinei zonale şi reprezintă o excepţie de la măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în interiorul şi în afara zonei carantinate, se arată în document.
După ce s-au antrenat la probele de simulare pentru Evaluarea Națională 2021, absolvenții claselor a opta vor susține varianta finală a acestui examen în luna iuni. Mai jos poți consulta calendarul pentru Evaluarea Națională 2021:
O veste bună pentru elevi a venit în urmă cu o zi din partea Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Oficialul român susținea că a analizat cele două zile de examene din cadrul Simulării pentru Evaluarea Națională 2021 și, în ciuda controverselor create de subiectele la Matematică, ministrul a dat asigurări cu privire la revenirea în bănci a elevilor începând cu semestrul al doilea. Astfel, conform declarației sale de la Digi 24, Sorin Cîmpeanu susține că luna mai va însemna și întoarcerea la ore, în format fizic.
Reîntoarcerea la școală aduce însă în discuție introducerea în școli a unor teste non-invazive pentru Covid, acest proiect fiind în discuții la nivelul Guvernului. De asemenea, ministrul a punctat faptul că revenirea fizică la cursuri se va putea face în baza a patru criterii. La acest moment, trei dintre acestea sunt deja atinse.
Vom insista în orice fel să se pună în practică acest lucru şi sunt convins că primul-ministru atunci când a făcut această promisiune publică a avut în cap inclusiv acoperirea bugetară necesară achiziţiei acestor teste. Am reuşit, cum, necum, să încheiem anul şcolar 2019-2020. Îl vom încheia şi pe acesta. Mai bine decât pe cel de anul trecut, a declarat Sorin Cîmpeanu.